Subiect "Eroare mare in calculul pensiei la Constanta" Deschis de Constantinescu Marius la data: 12/17/2008 5:57pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Eroare mare in calculul pensiei la Constanta
Scris de: Constantinescu Marius la data: 12/17/2008 5:57pm
Gen:M
Data nasterii:07.02.1929
Stagiul de cotizare:489 luni - (40,75 ani)
Alte date:
Intrebare:Din calculul facut in programul dumneavoastra au rezultat urmatoarele date>
Punctaj total: 63.04157
Punctaj pensie: 2.10139
Estimare pensie: 1466 RON
Pensia tatalui meu este 500 RON - aproximativ.(0.38p)
Am sesizat de 4 ori pana acum Casa de Pensii din Constanta, in legatura cu eroarea aceasta, dar fara rezultat.
Intrebarea mea este daca este posibil ca un contribuabil cu 41 de ani de contributie si care a avut in permanenta un salariu peste media pe economie sa aiba 0,38 puncte de pensie?
Mentionez ca tata a lucrat la CFR si a iesit la pensie (normal) in 1989.
Ce ma sfatuiti sa fac deoarece Casa de Pensii nu vrea sa recalculeze pensia, iar la ultimele solicitari nici nu s-a mai deranjat sa raspunda.
Am depus chiar si intregul set de documente din nou si in plus si o adeverinta cu sporurile pentru lucru in ture (pe perioada in care a lucrat in tura)
Din anul 2005 de cand s-a trecut la noul sistem de calcul nu a mai primit nici o marire de pensie, motivul invocat este ca are pensia mai mare decat trebuia (0,38p corespundea atunci cand am facut solicitarea unei pensii de aprox 250 RON).
Eu nu sunt specialist, dar nu trebuie sa fii gaina ca sa iti dai seama daca un ou este bun. Colegii tatalui meu care au lucrat in aceleasi conditii si au avut aceleasi salarii au acum pensii de 1500 -2000 RON.
Ce este de facut???
Re: Eroare mare in calculul pensiei la Constanta
Scris de: la pensie la data: 12/18/2008 8:22am
Am verificat si noi datele introduse de dv in program si avem o singura observatie sa va facem si anume aceea ca nu ati introdus sporul de vechime. Acesta il puteti deduce citind pe Forumul nostru la “Sporul de vechime” si va calculati singur sporul de vechime in % si-l introduceti in program.
La intrebarea “Ce este de facut?” desi termenul de contestatie este depasit avem urmatoarele sugestii:
1. Mai intai trebuie sa faceti o analiza in detaliu a diferentelor intre datele din programul nostru si cele ale Casei de Pensii. In programul nostru pe una din paginile in care ati introdus salariile daca faceti click pe “Datele introduse” scris cu rosu aveti acces la la toate punctajele anuale. Datele introduse in calcul de Casa de Pensii si punctajele anuale le gasiti in “Buletinul de calcul” care trebuia sa fie anexat la decizia de recalculare pensie din 2005. Daca nu aveti acest Buletin de calcul trebuie sa-l cereti la Casa de Pensii. Deasemeni analizati si datele continute de decizia de recalculare pensie din anul 2005 pentru eventuale erori continute de aceasta..
2. Cand este clar de unde provine eroarea faceti o cerere de deschidere a unei actiuni in justitie contra Casei de Pensii pe care o motivati in urma analizei de mai sus. Instanta care se ocupa cu astfel de actiuni este Tribunalul Judetean dupa care urmeaza Curtea de Apel. Actiunile in aceasta instanta pentru calculul gresit al pensiilor sunt scutite de taxe.
Re: Eroare mare in calculul pensiei la Constanta
Scris de: Constantinescu la data: 12/18/2008 11:31am
Gen:M
Data nasterii:07.02.1929
Stagiul de cotizare:41 de ani
Alte date:
Intrebare: Astazi am fost la Casa de Pensii Constanta
Si nu o sa va vina sa credeti. Am rezolvat. Am avut cu mine si calculul din programul dumneavoastra. In urma reanalizarii s-a stabilit un punct de pensie de 2.01..., adica foarte aproape de cel rezultat din programul dumneavoastra. Am dat in sfrarsit de cineva care chiar a fost amabil(a).
Va multumesc pentru program.
Persoana de la casa chiar s-a uitat pe tabelele respective, pe care le scosesem la imprimanta si a apreciat ca este bine facut calculul in principiu, cu exceptia faptului ca nu am introdus toate datele asa cum ati observat si dumneavoastra.
Programul este de un real folos.
Mosului meu ii flutura urechile de fericire, practic va avea pensie dubla fata de cea de acum, asta din ianuarie 2009, mai mult v-a primi si bani din urma.
Re: Eroare mare in calculul pensiei la Constanta
Scris de: la pensie la data: 12/19/2008 5:14am
Ne bucura faptul ca am putut sa va fim de folos.
Credem ca ar trebui sa il pregatiti putin pe tatal dv deoarece pensia in ianuarie 2009 se va tripla nu dubla si va fi o surpriza mare chiar daca pentru o parte din pensie se va retine si impozit si contributie de sanatate.
Deasemeni supriza mai mare va fi la sumele recuperate din urma.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1