Subiect "pensie handicap" Deschis de grigorescu victor la data: 01/07/2009 4:37pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie handicap
Scris de: grigorescu victor la data: 01/07/2009 4:37pm
Gen:masculin
Data nasterii:03.08.1946
Stagiul de cotizare:
Alte date:diagnostic: neoplasm al orofaringelui stang, in urma caruia comisia de evaluare a hotarat un handicap mediu, cod C 32
Intrebare:care este este pana la urma pensia de handicap acordata acestui diagnostic?
Re: pensie handicap
Scris de: la pensie la data: 01/08/2009 5:26am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei dv de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 3 iunie 2010 la varsta standard de pensionare de 63 ani si 10 luni si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pensia la care va referiti dv se numeste de invaliditate.
Valoarea pensiei de invaliditate nu depinde de gradul de invaliditate sau de diagnostic ci se calculeaza asemanator ca celelalte pensii.
Punctajele lunare si anuale pe perioada cotizata se calculeaza identic atat pentru pensia la limita de varsta cat si la pensia de invaliditate indiferent de grad. Adica punctajul lunar se calculeaza prin impartirea castigului lunar la salariul mediu pe economie. Iar punctajul anual se calculeaza adunand punctajele lunare dintr-un an calendaristic si suma o impartim la 12.
Diferenta intre cele doua pensii este numai la calculul punctajului mediu al pensiei.
La pensia de invaliditate punctajul mediu al pensiei se calculeaza prin impartirea sumei punctajelor anuale din intregul stagiu de cotizare la acest stagiu de cotizare daca acesta este mai mic decat stagiul complet de cotizare. Daca stagiul dv de cotizare este mai mare decat stagiul complet de cotizare suma punctajelor anuale se imparte la stagiul complet care in cazul dv este 32 ani si 8 luni (32,6667) adica la fel cu cel al pensiei la limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1