Subiect "calculul pensiei de invaliditate" Deschis de Radu Liliana la data: 02/11/2009 12:14pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calculul pensiei de invaliditate
Scris de: Radu Liliana la data: 02/11/2009 12:14pm
Gen:FData nasterii:01.MAI 1953
Stagiul de cotizare:29 ani si 10 luni
Alte date:stagiu militar 3 luni si studii universitare 3 ani
Intrebare:Cum se calculeaza pensia de invaliditate ?
Re: calculul pensiei de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 02/12/2009 5:55am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei dv de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta din 01 octombrie 2012 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 5 luni si stagiul complet de cotizare de 28 ani si 10 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Stagiul militar si pentru cursuri universitare se considera stagii assimilate si se adauga la stagiul de cotizare rezultand un stagiu total de 33ani si 1 luna.
In cazul dv care depasiti stagiul complet de cotizare pensia de invaliditate se calculeaza identic cu pensia la limita de varsta.
Daca vreti sa va calculati pensia de invaliditate cu programul de “Calcul pensie” de pe site-ul nostru procedati astfel:
De pe pagina principala se apasa pe butonul Inregistrare din coltul din dreapta sus. In fereastra care se deschide completati Email si Parola si apasati pe butonul Cont nou. In fereastra care se deschide completati Email, Parola si Confirmare Parola si apasati pe inregistrare. Dupa aceasta intrati intr-o fereastra numita Program gratuit de calculare pensie si apasati pe butonul Adauga persoana si intrand intr-o fereastra cu date personale completati datele cerute. Atentie la data de iesire la pensie unde trebuie trecuta cea pentru limita de varsta iar cea de incepere a activitatii trebuie trecuta dupa caz data inceperii facultatii sau a stagiului militar daca este cazul si acestea sunt anterioare. Dupa aceasta apasati butonul Continuati si se intra in pagina cu datele pentru primul an. Aici cititi legenda pentru completarea coloanei de cod. Completati an cu an salariile si sporurile avute. Este bine sa cititi in prealabil Erori comise la utilizare programului de pe Forum pentru a fi evitate.
Pentru reintrare in program (Logare) dupa completarea casetelor Email si Parola nu mai apasati Cont nou ci Logare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1