Subiect "Pentru Mircic" Deschis de la pensie la data: 03/20/2017 3:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pentru Mircic
Scris de: la pensie la data: 03/20/2017 3:48am
Nu avem informatiile necesare unei analize a situatiei dv pentruca dv dati putine informatii si puneti multe intrebari.
Vom incerca sa va raspundem la intrebari referindu-ne la prevederile generale dar in acest caz raspunsul va fi mai complex si mai dificil de inteles.
In continuare nu ne vom referi la gradul de handicap pentruca in legislatia pensiilor exista pensii de invaliditate de gradele I, II si III care sunt stabilite de o comisie de expertiza medicala din cadrul Casei de pensii. Starea de handicap stabilita de alta comisie de expertiza ajuta comisia de expertiza de la Casa de pensii la incadrarea in cele trei grade de invaliditate.
Pensia minima garantata este aceeasi pentru toate pensiile de invaliditate indiferent de grad.
Au dreptul sa lucreze cu jumatate de norma numai pensionarii de invaliditate de gr III pentruca ei au pierdut capacitatea de munca cu pana la 50 % . Cei cu gradele I si II de invaliditate au pierdut complet capacitatea de munca si nu au dreptul sa lucreze fara a li se suspenda pensia.
Desi pensiile de invaliditate au modul de calcul asemanator cei care la data pensionarii nu au stagiul complet de cotizare (acesta depinde de data nasterii) primesc un stagiu potential si un punctaj suplimentar care depinde de perioada pana la varsta standard de pensionare (acesta depinde de data nasterii) si de gradul de invaliditate.
Pentru cei cu gradul II de invaliditate se acorda stagiu potentential si punctaj suplimentar numai daca invaliditatea se datoreaza unor anumite afectiuni printre care se afla si schizofrenia.
Re: Pentru Mircic
Scris de: mircic la data: 03/20/2017 9:32am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Sa va spun mai detaliat problema mea deoarece sper ca ma puteți ajuta in felul acesta mai mult. Am schizofrenie din 2007. Sunt multe de spus.Am avut multe episoade psihotice. Am citit într o carte de Balzac ca femeile văd ori totul ori nimic și ca au știință întregului chip al bărbatului. Din această cauză fac crize puternice în societate. Va spun problema mea în mare deoarece mi ar trebui mult să spun tot.Cand am crize simt ca așa cum vad eu o culoare un punct așa sunt si eu văzut de ele. Simt că îmi știe trăirile interioare. Eu lucrez la un unchi la un magazin care îmi știe problema si mi o înțelege. As vrea să mă pensionez deoarece nu mai fac fata dar nici nu as vrea sa ma retrag din societate de tot. Am făcut acel test care se face la psiholog pt pensionare si ma siturz la ''deficienta psihica accentuata'' . Întrebarea este dacă mă pot pensiona cu 4 ore de lucru pe zi.
Re: Pentru Mircic
Scris de: mircic la data: 03/20/2017 9:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am uitat sa spun ca iau 12 pastile pe zi.
Re: Pentru Mircic
Scris de: mircic la data: 03/20/2017 12:39pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Îmi cer scuze ca sunt așa sâcâitor dar va întreb deoarece tocmai luni ma duc la psihiatru să l întreb mai multe.
Re: Pentru Mircic
Scris de: la pensie la data: 03/21/2017 4:51am
Nu ne deranjaza ca sunteti insistent dar din pacate noi neavand pregatire medicala nu va putem ajuta in domeniu medical ci numai al legislatiei pensiilor .
Asa cum am precizat anterior pentru a beneficia de pensie de invaliditate si sa puteti lucra si 4 ore zilnic trebuie sa mergeti la o comisie de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa de pensii si aceasta sa constate reducerea capacitatii de munca sub 50 % si sa va incadreze in gradul III de invaliditate.
Este bine sa cereti la lamuriri la medicul curant, care va trateaza si in privinta sanselor dv de a fi incadrat in gradul III de invaliditate si in privinta demersurilor necesare pentru prezentarea la comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Re: Pentru Mircic
Scris de: mircic la data: 03/21/2017 5:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va mulțumesc mult pt răspuns!
Re: Pentru Mircic
Scris de: mircic la data: 04/30/2017 8:17am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Fobia sociala poate fi un motiv de pensionare cu 4 ore?Eu momentan lucrez la un unchi la un magazin. Acum nu mai rezist si vreau sa ma pensionez.Daca nu era unchiul meu nu as fi putut lucra in alta parte.Ma simt foarte rau in lume. Imi tremura mainile transpir imi bate inima tare. E groaznica senzatia pe care o am in multime.
Re: Pentru Mircic
Scris de: la pensie la data: 05/01/2017 9:59am
Regretam ca nu va putem da un raspuns, deoarece asa cum v-am precizat in raspunsul anterior, nu avem cunostinte medicale.
Puteti pune aceasta intrebare medicului dv de familie sau medicului specialist curant. Ati putea pune aceasta intrebare si la Comisia de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa de pensii dar nu suntem siguri ca veti primi un raspuns corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1