Subiect "calcul punctaj pensie" Deschis de mariana la data: 09/10/2017 9:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj pensie
Scris de: mariana la data: 09/10/2017 9:34am
Gen:f
Data nasterii:iunie
Stagiul de cotizare:1an si 7 luni grupa2;19ani si9 luni conditii normale;4 ani si 9 luni stagiu asimilat;8 ani lucrat cu 4h +pensie gr.3;
Alte date:6 luni somaj
Intrebare:va rog frumos sa-mi spuneti daca la calculul punctajului pentru pensie pentru perioada cand am lucrat cu 4 ore se aplica formula:(salariu brut realizat+valoare pensie ) impartit la salariu mediu brut .
Re: calcul punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 09/11/2017 1:19am
Pe perioada in care ati beneficuiat de pensie de invaliditate de gr III si ati fost angajata cu contract de munca cu timp partial, de jumatate de norma, punctajele lunare se calculeaza impartin suma pensiei cu salariul realizat la salariul mediu pe economie din acea luna comunicat de catre Institutul National de Statistica.
Dar aceasta perioada nu se ia in calculul punctajului pensiei de invaliditate (in cazul modificarii gradului de invaliditate) sau a pensiilor anticipata si anticipata partiala.
Re: calcul punctaj pensie
Scris de: Andrei la data: 09/11/2017 6:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
mariti butoanele cu anii dupa 1999 si dupa 2030.
Re: calcul punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 09/11/2017 12:53pm
Pentru Andrei
Regretam dar nu vedem iminenta acestor modificari.
Butonul care are cifre pana la 1999 este pentru anul de nastere. Cei care au data de nastere dupa anul 1999 daca sau angajat au cativa ani de stagiu de cotizare iar altii nici nu s-au angajat si nu vedem pentru ei necesitatea sa-si calculeze pensia.
Deasemeni butonul care are cifre pana in anul 2030 are rolul de a deschide pagini anuale de date pana in anul selectat, iar introducerea datelor in pagini anuale care depasesc anul curent determina un calcul eronat, al carui rezultat se modifica lunar pana in ultimul an selectat.
Cu toate aceasta vom analiza oportunitatea acestor modificari dupa ce vom lu la cunostinta prevederile anuntate a se face la schimbarea iminenta a legii pensiilor.
Re: calcul punctaj pensie
Scris de: mariana la data: 09/13/2017 10:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc frumos.
deci daca pot iesi la pensie in 2022 beneficiind de 30 de ani locuiti in oras poluat nu voi beneficia de puncte de pensie pe toata perioada lucrata cu 4h?
Re: calcul punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 09/15/2017 2:22am
Pentru Mariana
Pentru a beneficia de pensie anticipata nediminuata pentruca ati avut domiciliu in unul din orasele cu poluare remanenta, prevazute in art 65 aliniatul 5 (actualizat) din legea pensiilor 263/2010, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
- Sa aveti varsta mai mica cu 2 ani decat varsta standard de pensionare, pe care nu o putem deternmina pentruca nu ati dat data nasterii.
- Sa aveti indeplinit stagiul complet de cotizare, fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate. Nici aceasta conditie nu o putem verifica deoarece nu ati dat data de nastere si nici perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate si de program de lucru de 4 ore.
Ca raspuns la intrebarea dv va vom preciza, conform prevederilor legislatiei pensiilor, ca este corect ca la aceste calcule sa se introduca atat stagiul de cotizare cat si salariile realizate pe contract cu timp partial de lucru pe perioada pensiei de invaliditate de gr III. In cazul in care nu vi se iau in calcul acestea va sfatuim sa faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1