Subiect "Trecere la pensie la limita de varsta" Deschis de Dragomir Niculae Stelian la data: 03/18/2018 2:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Trecere la pensie la limita de varsta
Scris de: Dragomir Niculae Stelian la data: 03/18/2018 2:28am
Gen:
Data nasterii:01.03.1953
Stagiul de cotizare:42 ani
Alte date:
Intrebare:Am implinit 65 de ani la 1 martie 2018, cu ce data am pensia intreaga, la 01 martie 2018 sau cu luna aprilie? Se emite o noua decizie? Se recalculeaza pensia cu unele sporuri pentru care am depus adeverinte dar nu au fost luate in calcul la pensia anticipata partialla incepand cu 01.01.2016.
Re: Trecere la pensie la limita de varsta
Scris de: Nico la data: 03/18/2018 3:54am
vă rog frumos:
-după primirea pensiei normale și fluturașului cu noua pensie să reveniți aici și să confirmați sau să infirmați toate aceste probleme, care sunt aceleași pt toți cei cu PAP.
- punctajul trecut acum pe fluturaș va fi același cu punctajul trecut pe fluturașul de după?
-legea spune că nu trebuie făcută și cerere la 65 de ani, dar aici am văzut că se recomandă
-sunt curios după câte luni vă va veni pensia nepenalizată
Re: Trecere la pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/19/2018 2:55am
Pentru Dragomir Niculae
Pensia pentru limita de varsta se acorda incepand cu data in care ati realizat varsta de 65 ani adica incepand cu 01 martie 2018.
Din pacate decizia de trecere la aceata pensie nu se emite imediat ci dupa cateva luni asa cum se procedeaza si cu alte pensii. Iar prima pensie pentru limita de varsta o veti primi in luna urmatoare celei in care ati primit decizia.
Pentru trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta nu trebuie sa depuneti cerere dar daca emiterea deciziei va intarzia mai mult de 2 luni va recomandam sa depuneti o cerere in care sa sesizati intarzierea.
Cu ocazia trecerii de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta pensia se recalculeaza astfel :
- Se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate care nu au fost luate in calculul pensiei anticipate partiale, cum sunt cele pentru stagiu militar, studii universitare si perioada de pensie de invaliditate, daca este cazul.
- Se iau in calcul alte stagii de cotizare realizate pe perioada dupa iesirea la pensie anticipata partiala (perioada in care pensia a fost suspendata).
- Se iau in calcul adeverintele cu sporuri care nu au fost luate in calculul pensiei anticipate partiale daca sunt depuse noi adeverinte intocmite corect si acceptate de casa de pensii.
In cazul adeverintei mentionate de dv cu sporuri neluate in calcul aceasta nu a fost luata in calcul din cauza ca nu a fost intocmita corect sau se referea la sporuri care nu faceau parte din baza de calcul a pensiei in general adica a pensiei anticipate partial si a pensiei pentru limita de varsta. Daca nu lamuriti cauza pentru care nu a fost luata in calcul aceasta adeverinta ea nu va fi luata in calcul nici la pensia pentu limita de varsta.
Cititi mai multe amanunte privind baza de calcul a pensiei pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1