Subiect "somaj" Deschis de roxana1961 la data: 04/10/2018 4:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
somaj
Scris de: roxana1961 la data: 04/10/2018 4:47pm
Gen:f
Data nasterii:17
Stagiul de cotizare:37 ani 1 an somaj
Alte date:5 an grupa 1
Intrebare:va rog sa-mi spuneti daca anu de somaj se ia in calcul ca si vechime pentru pensionare anticipata. Iar o alta intrebare este aceea daca la calcularea pensiei se iau sumele din Fisa Fiscala pe care o primim anual de la angajator , sume pentru care se opreste impozit. Multumesc
Re: somaj
Scris de: la pensie la data: 04/11/2018 5:08am
Regretam ca nu ati dat data de nastere completa pentru a va da mai multe informatii privind data de pensionare.
In aceste conditii va putem spune urmatoarele :
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 5 ani lucrat in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj.
Pentru stagiul de 5 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei standard de pensionare cu 2 ani si 6 luni.
Raspunsul la intrebarea privind sumele care se iau in calculul punctajului pensiei este mai complex si va putem preciza, pe scurt, urmatoarele:
- Nu sunt sumele continute in fisa fiscala, pentru care s-a platit impozit ci sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
- Pe perioada anterioara lui 01 aprilie 2001 se iau in calculul punctajului pensiei salariile tarifare si sporurile cu caracter permanent.
- Pe perioada dupa 01 aprilie 2001 se iau in calculul punctajului pensiei sumele pentru care s-a platit CAS. Aceste sume le puteti afla cerand la Casa de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001 “
Mai multe informatii privind baza de calcul a punctajului pensiei gasiti pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1