Subiect "punctaj din pensia de invaliditate" Deschis de Radu la data: 02/04/2008 8:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj din pensia de invaliditate
Scris de: Radu la data: 02/04/2008 8:07am
Buna ziua! Site-ul Dvs. este excelent! Felicitari! Calculele sunt f. exacte, corespund cu cele facute de mine, chiar la a 5-a zecimala. Ce nu stiu eu: cum se calculeaza punctajul lunar/anual in cazul cand esti la pensie de invaliditate gradul II. Ati putea sa ma lamuriti in acest sens? Banuiesc ca nu se imparte direct pensia lunara la salariul mediu pe economie. Se aplica vreo corectie? Multumesc frumos!
Re: punctaj din pensia de invaliditate
Scris de: lapensie la data: 02/04/2008 12:48pm
Multumim pentru aprecierile dv. dar am fi si mai bucurosi daca ati veni cu propuneri de inbunatatire a siteului nostru sau a programului de calcul. Exactitatea calculelor depinde atat de corectitudinea programului cat si de corecta introducere a datelor care trebuie sa corespunda cu cele ce au fost sau vor fi utilizate de Casa de Pensii.
Calculul punctajului in perioada de invaliditate cu programul nostru se bazeaza pe prevedirile legii 19 / 2000 cu modificarile ulterioare. Adica pentru perioada de stagiu potential acordat prin decizia de pensie de invaliditate se vor introduce codurile P1, P2 si P3 pentru care se acorda respectiv 0,75, 0,60 si 0,40 puncte anuale . In acest caz nu se vor mai trece sume la rubrica salariul tarifar decat in cazul cand ati lucrat si ati contribuit cu CAS la salariul respectiv, acest lucru fiind admis de lege in cazul gr. III de invaliditate. Introducerea de sume pentru care nu s-a contribuit cu CAS se va face numai in cazul ajutoarelor sociale sau chiar al pensiei de invaliditate dar dupa interpretarea noastra in afara stagiului potential. Numai in atunci punctajul se obtine prin impartirea pensei de invaliditate la salariul mediu pe economie.
In privinta datelor introduse de dv. in program trebuie sa verificati cu atentie daca in perioada dupa sept. 1992 pana in iul.1996 ati introdus salariu tarifar sau venitul brut luat din cartea de munca, in cazul cand este venitul din cartea de munca contine si sporul de vechime, pentru a evita calcularea dubla a acestuia stergeti-l din caseta de sporuri.
Re: punctaj din pensia de invaliditate
Scris de: Radu la data: 02/13/2008 9:39am
Stimate Domn,
Felicitari, inca odata, pentru acuratetea programului Dumneavoastra! Multumesc pentru promptitudinea si complexitatea raspunsului! Cat priveste propuneri din partea mea, as face una, daca ar fi posibil, intr-un timp oarecare: poate dati posibilitatea sa si printam fisierul alcatuit de noi, nu asa, pagina cu pagina, ci apasand pe un buton construit de Dvs. Si, poate, in tabelul printat, sa apara si coloanele cu datele ascunse: salariul mediu pe economie la care se face impartirea, pensia suplimentara si punctajul mediu anual. Cred ca ar fi interesant si folositor, chiar daca nu se poate folosi in instanta. Cu multe multumiri!
Re: punctaj din pensia de invaliditate
Scris de: lapensie la data: 02/14/2008 9:51am
Ne bucura faptul de a va fi folositori.
In programele noastre de dezvoltare ulterioara este inclusa modalitatea de printare a rezultatului calculat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1