Subiect "Pensie" Deschis de Iftene Ovidiu la data: 10/11/2018 9:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 10/11/2018 9:08am
Gen:M
Data nasterii:05 Octombrie 1967
Stagiul de cotizare:30,7 ani
Alte date:Pensie invaliditate din iulie 2012
Intrebare:In proiectul noii legi a pensiilor printre alte noutati(bune zic eu),am gasit cum ca actuala pensie anticipata nepenalizata devine pensie pt limita de varsta !Adica cei care au 8 ani peste stagiu complet!
Dar cel mai important lucru este ca se iau in considerare si perioadele asimilate,asa scrie in proiect! Daca v-a fi asa,beneficiez si eu de aceste prevederi? Cu permisiunea dvs va atasez acest paragraf.
Ca şi excepţie, actuala pensie anticipată (nepenalizată) devine pensie pentru limită de vârstă. Adică, persoanele care au 8 ani peste stagiul complet de cotizare, inclusiv din perioade asimilate, se pot pensiona cu 5 ani înainte de îndeplinirea vârstei de pensionare. În acelaşi timp, în acest caz se poate cumula pensia cu salariul şi se valorifică perioadele necontributive asimilate. Va multumesc anticipat
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 10/11/2018 11:03am
Aveti dreptate pe jumatate adica :
- Intradevar in proiectul noii legi a pensiilor art 57 alin (1) se prevede ca cei care au stagiul de cotizare realizat mai mare cu 8 ani decat stagiul complet de cotizare (in cazul dv 35 ani) pot solicita pensie pentru limita de varsta cu maxim 5 ani inainte de varsta standard de pensionare (in cazul dv 65 ani). Deci daca dv ati avea stagiul total de cotizare de 43 ani la varsta de 60 ani ati putea solicta pensie pentru limita de varsta.
- La aliniatul (2) al aceluiasi articol se prevede ca la stabilirea stagiului complet de cotizare se iau in calcul si stagiile de cotizare asimilate prevazute la art 14 alin (1) literele b) - h)
Din pacate pentru dv perioada in care ati beneficiati de pensie de invaliditate se incadreaza in art 14 alin (1) litera a) si deci nu va puteti incadra in prevederile art 57 alin (2) si deci nici in art 57 alin (1).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1