Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de Zubco Galina la data: 10/11/2018 1:59pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: Zubco Galina la data: 10/11/2018 1:59pm
Gen:F
Data nasterii:15.11.1957
Stagiul de cotizare:23 ani 6 luni
Alte date:
Intrebare: Stagiul total de cotizare pe care il am este de 41 ani si 6 luni, din care 18 ani in R.Moldova si 23 ani si 6 luni in Romania. La calculul pensiei la limita de varsta se va lua in cosiderare stagiul total realizat de 41 de ani ? ?Exista documente care certifica stagiul de cotizare.
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 10/12/2018 7:28am
Cei care au lucrat in Romania si in strainatate in o tara cu care Romania are incheiat un acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale ( Romania are incheiat un asemenea acord cu Republica Moldova) primesc o pensie compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari si aceste componente pot fi transmise la domiciliul pensionarului.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare daca este necesar pentru deschiderea dreptului la pensie.
In Romania aveti urmatoarele drepuri la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta din data de 15 februarie 2018 de la varsta standard de pensionare de 60 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru calculul acestei pensii nu este necesar sa se faca dovada stagiului de cotizare lucrat in in R Moldova deoarece aveti stagiul minim de 15 ani lucrat in Romania. Valoarea pensiei se calculeaza pentru cei 23 ani si 6 luni lucrati in Romania
Continutul dosarului de pensie depinde de situatia viitorului pensionar si pentru a vedea o lista completa
Accesati site-ul Casei Judetene de pensii Prahova unde gasiti informatiile cautate la pagina de la adresa :
http://www.pensiiprahova.ro/pensia%20pentru%20limita%20de%20varsta.html
Puteti depune in Romania, la Casa teritoriala de pensii si actele pentru pensia din Republica Moldova, insa dupa opinia noastra nu este recomandabil acest demers. Daca va hotarati sa faceti aceasta adresati-va la ghiseul Casei de pensii pentru a afla care sunt documentele necesare dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1