Subiect "Pensie urmas" Deschis de Erdno la data: 11/29/2018 8:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie urmas
Scris de: Erdno la data: 11/29/2018 8:33am
Gen:masculin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.

As vrea sa stiu daca o persoana care a avut pensie de urmas pana la implinirea varstei de 26 de ani si i s-a sistat ; dar la varsta de 23 de ani a fost internat de doua ori la psihiatrie timp de doua saptamani, la externare avand codul F 23.1 isi poate reprimi pensia de urmas? Care sunt conditiile ?

Va multumesc.
Re: Pensie urmas
Scris de: la pensie la data: 11/29/2018 10:40am
Pentru o analiza corecta trebuia sa ne precizati motivul pentru care a primit pensie de urmas pana la varsta de 26 ani. Am luat in calcul ca a primit pensie de urmas pana la 26 ani pentru continuarea studiilor.
In acest caz pentru a primi pensie de urmas dupa varsta de 26 ani trebuie sa prezinte un certificat de invaliditate (de orice grad) in care sa se mentioneze ca invaliditatea a fost obtinuta inainte de implinirea varstei de 26 ani, adica in perioada in care a beneficiat de pensie de urmas.
Pentru obtinerea certificatului de invaliditate trebuie sa se adreseze, cu un dosar medical, Comisiei de expertiza a capacitatii de munca, de pe langa Casa de pensii teritoriale de la care a primit pensia de urmas pana la 26 ani.
Incadrarea in unul din gradele de invaliditate in functie de diagnosticul avut la externarea din spital si de starea de sanatate o poate stabili numai medicul expert de la aceasta comisie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1