Subiect "PENSIA ANTICIPATA PARTIAL" Deschis de Cornelia la data: 03/14/2019 10:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIA ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: Cornelia la data: 03/14/2019 10:06am
Gen:F
Data nasterii:01.03.1962
Stagiul de cotizare:440 LUNI
Alte date:DIN CARE GRUPA 2-9 ANI SI 11 LUNI TRECUT IN CARTE
Intrebare:Buna ziua
1.Daca la data depunerii dosarului pt pensia anticipata partial indeplinesc conditiile pt aceasta-pot sa inchid contr munca odata cu depunerea dosarului ???
2.Sau trebuie sa astept sa primesc decizia ??
3.Daca las contr munca active -si le inchid la data cind primesc decizia si fac adresa la casa pensii ca accept calculatia-pensia o primesc incepind cu data cind am depus dosarul sau de la data cind o accept ??
multumesc mult
Re: PENSIA ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: la pensie la data: 03/14/2019 1:59pm
GDepunerea dosarului de pensie anticipata partiala nu se poate face decat incepand cu data in care indepliniti conditiile, adica incepand cu data de data de 01 mai 2019. Aceasta data fiind sarbatoare legala puteti depune dosarul in data de vineri 03 mai 2019 iar cererea se considera a fi depusa in data de 01 mai 2019.
Puteti sa incetati activitatea la depunerea dosarului sau la primirea deciziei.
Daca incetati activitatea la depunerea dosarului si depuneti la dosar dovada incetarii activitatii, nu trebuie sa incunostintati Casa de pensii ca acceptati decizia, pensia se pune in plata de la data depunerii dosarului iar prima pensie o primiti in luna urmatoare celei in care a fost emisa decizia
Daca incetati activitatea la primirea deciziei si depuneti la Casa de pensii dovada incetarii activitatii pensia se considera suspendata de la depunerea dosarului pana la data depunerii dovezii de incetarea a activitatii. Pensia se pune in plata de la data depunerii dovezii de incetarea activitatii iar prima pensie o primiti in luna urmatoare celei in care ati depus aceasta dovada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1