Subiect "durata concediului de odihnă inainte de pensionare" Deschis de Olguţa Onuţă la data: 06/27/2019 3:15pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
durata concediului de odihnă inainte de pensionare
Scris de: Olguţa Onuţă la data: 06/27/2019 3:15pm
Gen:feminin
Data nasterii:24 ianuarie 1958
Stagiul de cotizare:35 de ani
Alte date:
Intrebare:În cazul în care ies la pensie la 01 septembrie
2019,adică înainte de încheierea anului calendaristic, care este durata concediului de odihnă pe care doresc să-l iau în luna august. Menționez că, în conformitate cu contractul de muncă, durata concediului meu de odihnă este de 28 de zile lucrătoare pentru anul lucrat integral. Mulțumesc!
Re: durata concediului de odihnă inainte de pensionare
Scris de: la pensie la data: 06/28/2019 4:03am
Dv aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta si daca doriti sa depuneti dosarul de pensionare la data de 01 septembrie 2019 nu sunteti obligata sa incetati contractul de munca la depunerea dosarului de pensionare si deci nu sunteti obligata nici sa va luati concediu de odihna in luna august. Deoarece decizia de pensionare o primiti dupa cca 2-3 luni de la depunerea dosarului se recomanda sa continuati activitatea dupa depunerea dosarului de pensionare pentru a nu avea o perioada mare fara resurse financiare..
Numarul de zile la care aveti dreptul pentru un an incomplect este proportional cu perioada lucrata. Astfel daca depuneti dosarul la 01 septembrie si incetati activitatea la 30 septembrie aveti dreptul la 21 zile lucratoare de concediu de odihna. De altfel dupa opinia noastra nu trebuie sa faceti un calcul exact al zilelor de concediu pentruca la incetarea contractului de munca vi se face un calcul exact al zilelor de concediu la care aveti dreptul si a zilelor de concediu efectuate si daca ati efectuat mai putine vi se plateste diferenta iar daca ati efectuat mai multe vi se retine diferenta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1