Subiect "Valoare punctaj recalculat pensie" Deschis de marin elena la data: 12/17/2024 1:40pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valoare punctaj recalculat pensie
Scris de: marin elena la data: 12/17/2024 1:40pm
Gen: F
Data nasterii: Dec 1964
Stagiul de cotizare: 36.7 contributivi +4 ani facultate zi
Alte date: decizie PAP cu penalizare din august 2024
Intrebare: Va solicit opinia pentru urmatoare speta: Primesc pensiile pe card insa nu am primit nici o decizie de recalculare pana acum. Azi am primit talonul de pensie pentru prima data si am vazut ca la total puncte realizate in talon am un numar de puncte mai mic decat Total puncte (punctul G) din decizia initiala primita in august. Este posibila aceasta discrepanta in cazul unui stagiu complet contributiv fara intreruperi? Inetelegerea mea este ca la prima recalculare ar trebui sa avem un punctaj constituit din toate punctaj G ( decizia inițială) + puncte stabilitate + punctaj aferent perioade asimilate ( ex. facultate) Nu îmi este clar daca la recalcularea unei pensii anticipate parțiale se emntine aceasta formula.
Am depus petitie online pt a solicita clarificari. Mai pot face altceva in conditiile in care nu am inca decizia de recalculare? Este corecta înțelegerea mea?
Multumesc
Re: Valoare punctaj recalculat pensie
Scris de: GicaH la data: 12/17/2024 2:00pm
marin elena :
Gen: F
Data nasterii: Dec 1964
Stagiul de cotizare: 36.7 contributivi +4 ani facultate zi
Alte date: decizie PAP cu penalizare din august 2024
Intrebare: Va solicit opinia pentru urmatoare speta: Primesc pensiile pe card insa nu am primit nici o decizie de recalculare pana acum. Azi am primit talonul de pensie pentru prima data si am vazut ca la total puncte realizate in talon am un numar de puncte mai mic decat Total puncte (punctul G) din decizia initiala primita in august. Este posibila aceasta discrepanta in cazul unui stagiu complet contributiv fara intreruperi? Inetelegerea mea este ca la prima recalculare ar trebui sa avem un punctaj constituit din toate punctaj G ( decizia inițială) + puncte stabilitate + punctaj aferent perioade asimilate ( ex. facultate) Nu îmi este clar daca la recalcularea unei pensii anticipate parțiale se emntine aceasta formula.
Am depus petitie online pt a solicita clarificari. Mai pot face altceva in conditiile in care nu am inca decizia de recalculare? Este corecta înțelegerea mea?
Multumesc

Puncte pentru facultate primiti decât la pensie limita de vârstă, iar în ceea ce privește reducerea punctajului cred că este o greșeală, dar dacă încă nu v-au emis decizia de recalculare înseamnă că urmează să vi se recalculeze și să vă de-a diferențele din 1 septembrie.
Dar, nu știu de ce nu va faceți cerere de pensionare la limită de vârstă conform art. 56 din noua lege a pensiilor cu stagiul complet de cotizare contributiv depășit cu 5 ani, dacă aveți vârstă standard de pensionare mai mică cu maxim 5 ani.
Re: Valoare punctaj recalculat pensie
Scris de: la pensie la data: 12/18/2024 3:35am
Ati inteles corect modul de recalculare a pensiei conform noii legi a pensiilor 360/2023.
Daca nu ati primit decizie de recalculare inseamna ca talonul este dat conform deciziei de pensie din luna august. Verificati daca punctajul din talon este punctajul diminuat, avand in vedere ca este pentru pensie anticipata partiala, diminuata.
Observatia domnului Gica este corecta, aveti dreptul sa cereti pensie pentru limita de varsta conform art 56 din noua lege a pensiilor 360/2023.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1