Subiect "vechimea in munca" Deschis de dana la data: 10/14/2008 3:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechimea in munca
Scris de: dana la data: 10/14/2008 3:53pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:daca lucrez in timpul facultati in domeniul in care studiez ani de facultate mai intra in calculul vechimii, sau doar anii de lucru din timpul facultatii
Re: vechimea in munca
Scris de: la pensie la data: 10/15/2008 3:38am
In legea pensiilor se opereaza cu conceptul de stagiu de cotizare nu cu cel de vechime. In acest caz nu se concep doua stagii in acelasi interval calendaristic. Deci acest interval va fi socotit o singura data fie ca stagiu asimilat pentru studiile universitare fie ca stagiu cotizat daca ati lucrat cu contract de munca si ati cotizat.
Dar dupa parerea noastra merita atentia celalalt aspect al sumei ce intra in calcul la calculul punctajului pe aceasta perioada.
Legea 19/2000 nu prevede restrictii privind cumularea veniturilor obtinute dintr-o activitate profesionala cu cele prevazute pentru perioada studiilor universitare pentru cei care nu sunt asistati social in aceasta perioada. Asa ca dupa parerea noastra pentru punctajul acelei perioade se iau in calcul veniturile cumulate.
Pentru perioadele asimilate stagiu militar si studii universitare pe perioada lor este luat in calcul un venit egal cu salariul minim pe economie daca aceste perioade sunt anterioare lui aprilie 2001 sau ¼ din salariul mediu pe economie daca perioada este ulterioara acestei date.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1