Gen:F
Data nasterii:21.07.1966
Stagiul de cotizare:30 ANI SI 9 LUNI
Alte date:
Intrebare: AM LUCRAT INCEPIND DIN 01.02.85 SI INCA LUCREZ.
IN ACEASTA PERIOADA AM AVUT SOMAJ 1 AN SI 6 LUNI
CONCEDIU PENTRU CRESTERE COPIL (PANA LA 2 ANI) 2 ANI SI 3 LUNI.
AM AVUT SI PERIOADE IN CARE NU AU FOST VIRATE CONTRIBUTIILE.
LA DATA DE 01.01.2026 AM AVUT STAGIUL DE COTIZARE 30 ANI SI 9 LUNI.
CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT?
VA MULTUMESC,
Data nasterii:21.07.1966
Stagiul de cotizare:30 ANI SI 9 LUNI
Alte date:
Intrebare: AM LUCRAT INCEPIND DIN 01.02.85 SI INCA LUCREZ.
IN ACEASTA PERIOADA AM AVUT SOMAJ 1 AN SI 6 LUNI
CONCEDIU PENTRU CRESTERE COPIL (PANA LA 2 ANI) 2 ANI SI 3 LUNI.
AM AVUT SI PERIOADE IN CARE NU AU FOST VIRATE CONTRIBUTIILE.
LA DATA DE 01.01.2026 AM AVUT STAGIUL DE COTIZARE 30 ANI SI 9 LUNI.
CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT?
VA MULTUMESC,
Nu avem datele necesare sa verificam calculul stagiului de cotizare si vom lua in calcul stagiul de cotizare contributiv de30 ani si 9 luni.
Conform noii legi a pensiilor aveti urmatoarele drepturi la pensie :
1- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni, adica in data de 21 iunie 2029. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2- Nu puteti beneficia de pensie anticipata, cu reducerea varstei de pensionare cu pana la 5 ani, adica imediat, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare contributiv de 34 ani si 9 luni iar realizarea acestuia se poate face numai lucrand in continuare/ Daca lucrati in continuare realizati stagiul complet de cotizare comtributiv in data de 01 ianuarie 2030 adica dupa ce iesiti la pensie conform punctului 1.
Conform noii legi a pensiilor aveti urmatoarele drepturi la pensie :
1- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni, adica in data de 21 iunie 2029. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2- Nu puteti beneficia de pensie anticipata, cu reducerea varstei de pensionare cu pana la 5 ani, adica imediat, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare contributiv de 34 ani si 9 luni iar realizarea acestuia se poate face numai lucrand in continuare/ Daca lucrati in continuare realizati stagiul complet de cotizare comtributiv in data de 01 ianuarie 2030 adica dupa ce iesiti la pensie conform punctului 1.