Buna ziua.
Sunt absolvent de facultate cu diploma de licenta la zi( cu frecventa) - 4 ani. Un an si 6 luni am fost doar student.
Doi ani si 6 luni am fost student si salariat.
Perioada de 1 an si 6 luni poate fi considerata ca si perioada similata pentru pensie?
Sunt absolvent de facultate cu diploma de licenta la zi( cu frecventa) - 4 ani. Un an si 6 luni am fost doar student.
Perioada de 1 an si 6 luni poate fi considerata ca si perioada similata pentru pensie?
Ion :
Buna ziua.
le
Ar trebui să știi și să scrii clar, ai făcut facultatea la zi sau la seral ... Dacă ai și lucrat nu este la zi, știu că și seara face parte din zi, dar la cursuri de zi nu poți cumula facultatea-stagiu asimilat cu serviciu- stagiu de cotizare contributiv. Cei doi ani și 6 luni, când ai fost și student și salariat, au fost la început de facultate, sau la sfârșit ?
Ion :
Buna ziua.
Perioada de 1 an si 6 luni poate fi considerata ca si perioada similata pentru pensie?[/quote
Exemplu propriu: am facut facultate la zi, 4 ani, din care 1 an am lucrat paznic, noaptea, la iesire la pensie acest an, fiind înscris în carte de muncă, mi s-a considerat ca si contributiv, cei 3 ani ramasi s-a considerat perioada asimilata. Pentru aceasta situatue am primit si raspuns oficial de la CNPP