Subiect "punctaj stagiu militar si punctaj facultate" Deschis de Radulescu Nicolae la data: 05/06/2010 3:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj stagiu militar si punctaj facultate
Scris de: Radulescu Nicolae la data: 05/06/2010 3:29am
Gen:M
Data nasterii:06.12.1964
Stagiul de cotizare:15
Alte date:-
Intrebare: Buna ziua! As vrea sa folosesc softul pentru calcularea estimativa a pensiei la limita de varsta 65 ani si stagiu complet de cotizare.
Nu stiu ce sa introduc in campurile punctaj stagiu militar (efectuat la termen redus 9 luni si la punctaj facultate cursuri de zi cu durata de 4 ani). Nu imi dau seama daca aceste punctaje mai au vreo relevanta in noile conditii legislative. Ma puteti lamuri in acest sens?
Va multumesc
Re: punctaj stagiu militar si punctaj facultate
Scris de: la pensie la data: 05/06/2010 4:49am
Pentru a va estima pensia dv trebuie sa procedati astfel :
Sa intrati in program, asa cum ati si facut si sa introduceti datele necesare astfel :
1.In pagina de intrare pe langa datele personale in casetele “Punctaj stagiul militar” si “Punctaj facultate” dv introduceti “0” deoarece aceste casete pot sa fie completate numai de cei care dupa iesirea la pensie cer recalcularea pensiei pentru stagiul militar si facultate si au decizii de recalculare. Nu este cazul dv.
2. Dupa intrarea in program selectati pe perioada stagiului militar codul “S” si a facultatii “F”, asa cum ati completat. Atentie un an universitar se socoteste de la 1 octombrie la 30 septembrie a anului urmator, inclusiv in ultimul an. Deci continuati cu codul “F” pana in septembrie 1999. Punctajele pentru stagiile asimilate pentru stagiul militar si facultate sunt cumulate la punctajul realizat.
3. Punctajele realizate pot fi gasite facand click pe “Datele introduse” buton care se gaseste pe toate paginile cu date.
4 Procurati-va datele necesare introducerii in program (veniturile realizate) deoarece datele introduse pana acum nu au nici o logica decat aceia, pe care o presupunem noi, de exrcitiu.
Re: punctaj stagiu militar si punctaj facultate
Scris de: Radulescu Nicolae la data: 05/13/2010 5:19am
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ref la pct. 4 am introdus niste venituri exprimate in RON in loc de ROL (lei vechi) din 1989 pana in 2005; de aceea nu au acele date nici o logica.
Voi relua simularea cu datele exacte din cartea de munca si o sa fiu atent la ROL si RON.
Va multumesc.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1