Subiect "lamuriri" Deschis de GHERMAN NICOLAE la data: 06/03/2010 2:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
lamuriri
Scris de: GHERMAN NICOLAE la data: 06/03/2010 2:00am
Gen:
Data nasterii:13.04.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Imi cer scuze pt. deranj dar datele din mesajul anterior le-am dat detailat pt. a ma putea ajuta d-voastra
Datele le-am luat din cartea de munca unde scrie grupa a I a, anexa I procent 100% ord 50/90 HG 481/90
Va rog sa-mi calculati vechimea si data iesiri la pensie
Va multumesc
Re: lamuriri
Scris de: la pensie la data: 06/04/2010 1:39am
Noi va intelegem dorinta de a sti data exacta a iesirii la pensie avand in vedere situatia dv dar trebuie sa intelegeti si dv ca aceste date depind in primul rand de evaluarea exacta a situatiei dv si in al doilea rand de legislatia care este mereu in schimbare.
Evaluarea situatiei dv nu o putem face decat cu informatii de la dv pe care le dati trunchiat si uneori cu modificari.
In privinta stagiului de cotizare avem unele semne de intrebare pe care le-am amintit anterior dar trebuie sa intelegeti ca nu aveti motive sa va ingrijorati pentru aceasta deoarece stagiul dv de cotizare depaseste stagiul complet de cotizare de 35 ani,
Stagiul dv de cotizare este compus din :
- Stagiul lucrat in sistemul public de pensii 23 ani 7 luni si 23 zile din care 17 ani 2 luni si 11 zile in gr I de munca.
- Stagiul militar 1 an 3 luni si 13 zile.
- Somaj 2ani 10 luni si 25 zile (daca pe aceasta perioada ati primit indemnizatie de somaj, informatie pe care am cerut-o si nu ati dat-o) .
- Militar activ 2 ani 2 luni si 16 zile.
La scest stagiu se adauga un spor de vechime de 8 ani si 6 luni pentru stagiul in gr I .
In aceste conditii insumati un stagiu de peste 35 fara a lua in calcul stagiul de militar activ daca se ia in calcul perioada de somaj iar daca nu se ia in calcul peroada de somaj trebuie luata in calcul perioada de militar activ care este conform legii.
In privinta legislatiei exista anumite prevederi in legea actuala a pensiilor prevederi care vor fi schimbate incepand cu 1 ianuarie 2011 cand va fi adoptata legea unitara a pensiilor .
Conform actualei legi a pensiilor data de iesire la pensie la limita de varsta depinde de modul de echivalare al stagiului dv de gr I si este ultima oara cand mai facem acest calcul daca nu ne precizati acest lucru.
Aceste date sunt:
- 13 aprilie 2017 in cazul cand stagiul dv de gr I a fost echivalat cu grupa conditii speciale.
- 13 octombrie 2019 in cazul cand stagiul dv de gr I a fost echivalat cu grupa conditii deosebite.
Conform prevederilor legii unitare a pensiilor sunt posibile reduceri mai mari ale varstei de pensionare in cazul cand stagiul dv a fost echivalat cu conditii speciale dar pentru a afla acesta reducere trebuie sa asteptati adoptarea noii legi asa cum am precizat in penultimul raspuns.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1