Subiect "imputarea(retinerea) unei sume din pensiei" Deschis de IORDACHE ALEXANDRU la data: 06/08/2010 6:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
imputarea(retinerea) unei sume din pensiei
Scris de: IORDACHE ALEXANDRU la data: 06/08/2010 6:43am
Gen:
Data nasterii:7 mai 1946
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:In luna mai 2010 sotia mea care "manca "bine mersi pensia ,s-a pomenit cu o decizie de la "o casa de pensii din Romania "cum ca are un debit de vre-o 4200 lei,debit constituit in aproximativ 3 ani in urma.La intrebarea mea fireasca cei cu aceasta imputatie ,am primit raspunsul ca a fost programul de calcul, gresit si ca ei au gresit si ca trbuie sa recuperere debitul, in cel mai scurt timp.Am incercat sa le explic "treaba" cu dreptul castigat ,si ca in cel mai rau caz , dupa mine ar fi normal sa-i diminueze pensia de acum incolo ,daca asa stau lucrurile cu programul de calcul.Raspunsul dansilor:nu se poate!
Dumneavoastra ,ce ziceti??

Cu respect Iordache

PS.FELICITARI PENTRU PROGRAM,INFORMATII,RASPUNSURI
AVEM POSIBILITATEA SA-I VERIFICAM .....PE .....ASATIA CARE GRESESC IN.....FAVOAREA...DE FAPT A NIMANUI
Re: imputarea(retinerea) unei sume din pensiei
Scris de: la pensie la data: 06/09/2010 3:34am
Asa se procedeaza in cazul constatarii unor erori in calculul pensiilor si in acest caz este legala recuperarea debitului sub termenul limita de prescriere de 3 ani. Interpretarea care nu contravine principiului enuntat de dv este ca dreptul castigat adica pensia este mentinuta modificand numai valoarea acesteia castigata printr-o eroare.
Din punct de vedere al legii credem ca numai un jurist ar putea sa clarifice situatia dar si in acest caz probabil ca in functie de interes ar putea aduce argumente pro si contra.
Multumim pentru felicitari.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1