Gen:M
Data nasterii:18.10.1950
Stagiul de cotizare:41,7
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua. Am şi eu o mică rugăminte la dumneavoastră. Poate cineva să-mi explice exact ce înseamnă acest paragraf din legea pensiilor :
Cuantumul pensiei de invaliditate se calculeaza prin inmultirea punctajului acordat prin decizia pentru pensie de invaliditate cu valoarea punctului de pensie. Punctajul mediu al pensiei de invaliditate se calculeaza asemanator cu cel al pensiei la limita de varsta (se imparte suma punctajelor anuale la stagiul complet de cotizare) cu deosebire ca dupa data iesirii la pensie de invaliditate se acorda pe perioada stagiului potentiale urmatoarele puncte anuale:
1. 0,75 puncte pentru gradul I de invaliditate, respectiv pentru cei cu handicap grav
2. 0,60 puncte pentru gradul II de invaliditate, respectiv pentru cei cu handicap accentuat
3. 0,40 puncte pentru gradul III de invaliditate, respectiv pentru cei cu handicap mediu.
Şi dacă pensia de limită de vârstă este mai mare decât pensia de invaliditate gradul II şi ce repezintă acel 0,60 puncte? Aştept răspunsul dumneavoastră. Vă mulşumesc mult.