Gen:
Data nasterii:27 03 1973
Stagiul de cotizare: 12 si 9 luni
Alte date:nevazator gradul 1 handicap permanent din nastere
Intrebare:buna ziua. vreau sa va intreb daca persoanele nevazatoare care ies la pensie pentru limita de varsta [L19/2000 art.47 punctul 2] beneficiaza de o pensie calculata la stagiul cotizant sau de o pensie calculata la stagiul complect de cotizare. mentionez ca ma aflu intrun proces cu casa de pensii. aceasta situatie anormala a aparut odata cu legea 19/2000. eu am o vechime de 12 ani si 9 lunivechime si am avut si sporuri comparativ cu alti colegi care au iesit la pensie cu 8 ani vecime pe caz de boala si au o pensie considerabil mai mare ca noi, care am lucrat peste stagiul care era necesar adica 11 ani si 8 luni. in lege se spune ca acest stagiu de cotizare [11 ani si 8 luni ] se considera stagiu complect de cotizare. atunci de ce pensia sa calculat doar la vechimea cotizanta. mai mentionez ca nu mai avem sprijinul filialelor de nevazatori iar cei care am iesit la pensie pentru limita de varsta pe legea 19 suntem total defavorizati. in speranta ca imi veti da un raspuns va multumesc