Subiect "pensie pentru stagiul minim de cotizare" Deschis de Robert la data: 09/18/2011 12:08pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie pentru stagiul minim de cotizare
Scris de: Robert la data: 09/18/2011 12:08pm
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa primesc si care este nivelul pensiei cu stagiul minim de cotizare (lucrez din anul 1993, pina in luna august 2011 si am o vechime totala in munca de 15 ani si 6 luni, ca functionar).
Mentionez ca, in prezent, am statut de rezident in Danemarca si nu intentionez sa ma mai intorc in Romania sau sa am raporturi de serviciu cu nici o companie romaneasca.
Va multumesc,
Re: pensie pentru stagiul minim de cotizare
Scris de: la pensie la data: 09/26/2011 2:23am
Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta pentru perioada lucrata in Romania trebuie sa indepliniti conditiile de pensionare (varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare) si sa depuneti dosarul de pensionare la una din Casele Teritoriale de Pensii.
Deoarece varsta standard de pensionare depinde de data de nastere, pe care nu ati dat-o, nu va putem calcula varsta dv standard de pensionare insa o puteti calcula dv pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Nivelul pensiei nu vi-l putem aprecia pentruca acesta depinde de salariile avute de dv pe timpul stagiului de cotizare.
Modul de depunere al dosarului de pensionare precum si alte informatii utile in cazul dv le gasiti pe site-ul Casei Nationale de Pensii (CNPAS) la adresa de mai jos :
http://www.cnpas.org/
unde accesati paginile:
- Pensionari cu domiciliul in strainatate.
- Acorduri bilaterale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1