Subiect "Stagiu de cotizare" Deschis de LIANA la data: 01/02/2012 2:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiu de cotizare
Scris de: LIANA la data: 01/02/2012 2:18am
Gen: F
Data nasterii: 10.07.1957
Stagiul de cotizare: 37 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare: Plata cotizatiei la OJP
LA MULTI ANI !!
V-as ruga frumos sa-mi spuneti:eu avand stagiu de cotizare de 37 ani si 2 luni,ca sa nu fiu penalizata cu 27%,as putea plati la casa de pensii cotizatia ca sa ajung la 38 ani si 10 luni( limita la care sa nu fiu penalizata)?
Imi spuneti,va rog frumos,cat ar fi cotizatia pe luna si daca merita sa platesc.
Va multumesc anticipat.
Re: Stagiu de cotizare
Scris de: valentin virgil la data: 01/02/2012 3:31am
LIANA :
Gen: F
Data nasterii: 10.07.1957
Stagiul de cotizare: 37 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare: Plata cotizatiei la OJP
LA MULTI ANI !!
V-as ruga frumos sa-mi spuneti:eu avand stagiu de cotizare de 37 ani si 2 luni,ca sa nu fiu penalizata cu 27%,as putea plati la casa de pensii cotizatia ca sa ajung la 38 ani si 10 luni( limita la care sa nu fiu penalizata)?
Imi spuneti,va rog frumos,cat ar fi cotizatia pe luna si daca merita sa platesc.
Va multumesc anticipat.
Contributia este de 220 lei si se achita lunar pana la implinirea stagiului de 38 ani si 10 luni(nu se poate plati anticipat)Daca se merita sau nu,numai dv.puteti sti cat reprezinta 27% din valoarea pensiei.
Re: Stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 01/03/2012 8:01am
Contributia minima platita lunar in cadrul contractului de asigurare sociala depinde de salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat care la randul lui se stabileste anual. Astfel ca in anul 2012 stabilinduse salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat la 2117 lei creste si contributia minima lunara la 232 lei.
Daca merita sa incheiati un astfel de contract nu putem aprecia noi asa cum a explicat si domnul Valentin ci numai dv puteti face un calcul dar numai daca stiti ce pensie veti primi fara diminuare. Acest calcul il puteti face cu programul de calcul pensie de pe site daca veti culege datele necesare.
Ceiace trebuie sa retineti este ca va trebui sa incheiati un contract de asigurare sociala pe o perioada de 1 an si 8 luni (daca il incheiati acum pana in august 2013) si beneficiate de eliminarea diminuarii pensiei intre august 2013 si mai 2016 cand aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de 10 ani in grupa II de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1