Subiect "precizari conditii de munca" Deschis de casmir f. la data: 01/03/2012 1:39pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
precizari conditii de munca
Scris de: casmir f. la data: 01/03/2012 1:39pm
Gen:F
Data nasterii:10.04.1955
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:Lucrez in sanatate din anul 1977,iar pana in anul 1990(13 ani) am lucrat pe sectii ca:nou nascuti,pediatrie,leagan de copii,care banuiesc ca sunt asimilate cu conditii de munca.Din Cartea de munca nu reiese acest lucru.Cum sa procedez(cui sa ma adresez) si daca acest lucru ma poate ajuta sa ma pensionez anticipat.
Re: precizari conditii de munca
Scris de: la pensie la data: 01/04/2012 7:45am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 10 mai 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna.
In cadrarea locurilor de munca in grupele de munca I si II inainte de 1990 s-a facut conform ordinului Minustrului Sanatatii si al Minustrului Muncii si Ocrotirii Sociale nr 50/1990 si se afla nominalizate in anexele I si II ale acestui ordin..
Conform acestui ordin intreprinderile trebuiau sa intocmeasca si sa depuna o documentatie cu determinarile si aprobarile necesare.
Deci pentru a afla daca institutia in care ati lucrat a intocmit si depus o astfel de documentatie trebuie sa va adresati serviciilor de personal (acum se numesc resurse umane) de la institutiile in care ati lucrat.
Noi am verificat in anexele I si II ale ordinului 50/1990 si nu am gasit nominalizate sectoarele in care spuneti ca ati lucrat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1