Revin:
Gen: f
Data nasterii: 1949 X. 20.
Stagiul de cotizare real : 40 ani 11 luni 3 zile
Alte date: Stagiul complet: 26 ani 6 luni
Diferenta dintre stagiul de cotizare real si stagiul complet de cotizare este de 14 ani 5 luni si 3 zile.
Dvs. spuneati in alt mesaj al meu ca se majoreaza punctajul cu 3,6% pentru fiecare an lucrat, numai dupa ce persoana a iesit la pensie, asa am inteles eu, chiar si din lege se deduce acest lucru,...
Mi se pare ilogic, ca daca eu am cotizat peste 14 ani la casa de pensie,am lucrat de la varsta mai mica de 16 ani, nu conteaza la care sistem, toate au intrat in bugetul statului, respectiv CNPAS-ului la reorganizare dupa 1989, ca pensia sa-mi fie stabilita doar pentru anii de cotizare de 26 ani si 6 luni si sa nu primesc nimic pentru banii pe care statul i-a incasat de la mine vreme de 14 ani 5 luni si trei zile.
Cineva mi-a spus ca pentru fiecare an cotizat in plus se acorda 3,6 puncte.
Intrebare: Este adevarat? Se acorda 3,6 puncte, pentru fiecare an cotizat in plus ?
Pentru ca daca este altfel, la mintea pe care o am, sunt dispusa sa ma judec cu CNPAS-ul, in conditiile in care pensia mi s-a stabilit pentru cotizatia completa de 26 ani si 6 luni, eu platind de fapt 40 ani 11 luni si 3 zile, sa-mi restituie diferenta de cotizatie platita in plus. Asa este normal, dar cum nu am aflat de astfel de procese, inclin sa cred ca se plateste ceva pentru acesti ani in plus, este normal, nu pot sa-mi ia niste bani, fara sa-mi dea nimic in schimb, asa gandesc eu.