Subiect "Asigurare suplimentara" Deschis de Costina la data: 06/12/2024 11:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Asigurare suplimentara
Scris de: Costina la data: 06/12/2024 11:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:în luna 3 de sarcina am încheiat o asigurare suplimentara deși eram angajata cu carte de muncamunca .Astfel pe perioada maternității am beneficiat de venituri din 2 părți,o parte după media veniturilor câștigate în ultimele luni și o parte mult mai mare după suma asigurata suplimentar.Intrebarea mea este dacă după cei 2 ani în care am luat venituri după asig. Suplimentara se considera stagiu contributiv și se dau puncte de stabilitate(august 2002-aug 2004 coincide cu perioada creșterii și ingrijire copil
Intrebare:
Re: Asigurare suplimentara
Scris de: la pensie la data: 06/13/2024 11:37am
Perioada in care ati avut contract de munca se ia in calculul punctelor de stabilitate
Perioada in care ati avut asigurare suplimentara se ia in calculul punctelor de stabilitate
Perioada de concediu pentru crestere copil se ia in calculul punctelor de stabilitate numai dupa data de 01 ianuarie 2006. Deci dv nu va incadrati in acesata perioada.
Perioada in care aveti in acelasi timp contract de munca si asigurare suplimentara nu se ia in calculul punctelor de stabilitate de doua ori.
Re: Asigurare suplimentara
Scris de: Costina la data: 06/13/2024 3:01pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:sa înțeleg ca pentru cei 2 ani în care am luat indemnizatie după asigurarea suplimentara sunt xonsiderati contributivi și voi primi puncte de stabilitate chiar dacă coincid cu perioada de creștere și ingrijire copil?
Intrebare:
Re: Asigurare suplimentara
Scris de: la pensie la data: 06/14/2024 1:44am
Perioada in care ati primit indemnizatie de crestere copil si care se suprapune cu perioada in care aveti contract de asigurare sociala se ia in calculul punctelor de stabilitate pentru faptul ca aceasta perioada este contributiva fiind platita contributie prin contract de asigurare sociala.
Re: Asigurare suplimentara
Scris de: Costina la data: 06/15/2024 2:32am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:La împlinirea vârstei de 2 ani a copilului am reluat activitatea în baza aceluiași contract
Intrebare:Deoarece copilul a avut probleme de sănătate am stat 1 an și 3 luni mai mult în concediu medical.Pentru aceasta perioada primesc puncte de stabilitate ?
Re: Asigurare suplimentara
Scris de: la pensie la data: 06/18/2024 9:59am
Deoarece dupa varsta de 2 ani perioada de incapacitate de munca pentru crestere copil nu se considera perioada asimilata si nu ati primit indemnizatie sociala, credem ca in acea perioada ati platit contributie la pensie si deci fiind perioada contributiva se ia in calculul punctelor de stabilitate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1