Subiect "informatii legea noua" Deschis de Biatrice-Liliana la data: 11/12/2024 4:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
informatii legea noua
Scris de: Biatrice-Liliana la data: 11/12/2024 4:47am
Gen:Feminin
Data nasterii:04/02/1965
Stagiul de cotizare:40 ani,2 luni,11 zile
Alte date:Pensonata anticipat partial din 01/01/2023
Intrebare:Buna Ziua! Va rog sa-mi spuneti daca cu datele prezentate mai sus, ma incadrez dupa legea noua,la pensie limita varsta? Am facut cerere la casa de pensii si nu am primit inca nici un raspuns.
Va multumesc !
Re: informatii legea noua
Scris de: GicaH la data: 11/12/2024 5:32am
Biatrice-Liliana :
Gen:Feminin
Data nasterii:04/02/1965
Stagiul de cotizare:40 ani,2 luni,11 zile
Alte date:Pensonata anticipat partial din 01/01/2023
Intrebare:Buna Ziua! Va rog sa-mi spuneti daca cu datele prezentate mai sus, ma incadrez dupa legea noua,la pensie limita varsta? Am facut cerere la casa de pensii si nu am primit inca nici un raspuns.
Va multumesc !

Dacă ați făcut cererea pe baza art.56 din legea 360/2023 după 01.09.2024 așteptați căci o veți primi până la sfârșitul lunii noiembrie.
Scris de: la pensie la data: 11/12/2024 8:34am
Raspunsul domnului Gica este corect, Daca aveti stagiu de cotizare contributiv (lucrat) cel putin 34 ani aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023.
Dupa opinia noastra data de primire a deciziei nu este certa.
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 11/12/2024 2:11pm
la pensie :
Raspunsul domnului Gica este corect, Daca aveti stagiu de cotizare contributiv (lucrat) cel putin 34 ani aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023.
Dupa opinia noastra data de primire a deciziei nu este certa.

ahhaaahahahaaa..la fel cu "Metodologia"...nici pana in prezent(12.11.2024)nu a fost pu bli ca taaaaa...nimic nu este CERT!
NEAM TAMPIT...haaaai..sterge si postu asta...promit ca repet postarea pana "crapa" site-ul...
Scris de: Alexandru la data: 11/13/2024 3:42am
Buna ziua,

as dori sa clarific cateva aspecte legate de trecerea de la PAP la PLV. Conform precizarilor afisate pe site-ul CNPP:

"""DE REȚINUT!!

Pensiile anticipate parțiale și pensiile anticipate, devenite pensii anticipate în sensul noii legi, precum și pensiile de invaliditate, devenite pensii de invaliditate în sensul noii legi, pot fi transformate, din oficiu, în pensii pentru limită de vârstă, la împlinirea vârstelor standard de pensionare reduse, în situația în care sunt îndeplinite condițiile referitoare la realizarea stagiului complet de cotizare contributiv, respectiv, depășirea acestuia cu cel puțin 5 ani de stagiu de cotizare, după caz."""

nu ar reiesi ca aceasta trecere se face automat? (respectiv adaugarea perioadelor asimilate neluate in calcul in momentul emiterii deciziei de PAP pe vechea lege si anularea penalizarii) incepand cu data la care sunt indeplinite cele doua conditii - stagiul complet de cotizare de minim 40 ani (din care minim 35 contributivi si 5 asimilati).

Este nevoie de cerere de recalculare? Daca da, recalcularea se face retroactiv de la data indeplinirii conditiilor, sau din luna urmatoare depunerii cererii?

In cazul meu, la data de 01.09.2024 aveam indeplinite cele doua conditii, respectiv 35 ani 7 luni si 13 zile contributiv si 5 ani 9 luni si 1 zi asimilat. Cererea am depus-o doar in 07.10. Nu am primit niciun raspuns pana in momentul de fata.

Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 11/13/2024 10:40am
Pentru domnul Alexandru
Regretam ca trebuie sa va corectam.
Art. 56 din legea pensiilor 360/2023 la care va referiti dv prevede urmatoarele :
"Persoanele care au depasit stagiul complet de cotizare contributiv prevazut in anexa nr.5 cu cel putin 5 ani de stagiu de cotizare pot solicita pensie pentru limita de varsta cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare prevazuta in anexa nr. 5"
Deci acordarea acestei pensii nu se face din oficiu ci la cerere iar drepturile se acorda de la data depunerii cererii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1