Subiect "cumparare vechime" Deschis de Cristiana la data: 11/13/2024 11:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumparare vechime
Scris de: Cristiana la data: 11/13/2024 11:32am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: dorim sa cumparam vechime. Am inteles ca pe Legea noua a pensiilor 360/2023, se poate cumpara cu contract cu plata totala sau in rate. Pana la ce data se poate incheia contractul si plati ultima rata? S-a reglementat? Pe Legea veche a pensiilor și OUG 163/2020, se mai putea incheia contract si achita total sau rate pana la 31.12.2024, dar aceste acte normativa si-au incetat valabilitatea.
Re: cumparare vechime
Scris de: GicaH la data: 11/13/2024 11:47am
Cristiana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: dorim sa cumparam vechime. Am inteles ca pe Legea noua a pensiilor 360/2023, se poate cumpara cu contract cu plata totala sau in rate. Pana la ce data se poate incheia contractul si plati ultima rata? S-a reglementat? Pe Legea veche a pensiilor și OUG 163/2020, se mai putea incheia contract si achita total sau rate pana la 31.12.2024, dar aceste acte normativa si-au incetat valabilitatea.

Intrați pe site-ul cnpp.ro și la "Noutăți" găsiți detalii/precizări.
Scris de: la pensie la data: 11/13/2024 12:38pm
Presupunem ca va referiti la Contractul de asigurare sociala prevazut la art 6 alin (3) din legea pensiilor 360/2023
Modul de plata in cadrul acestui contract este mentionat la art 2 alin (5) din contract, prezentat in anexa 14 la legea pensiilor 360/2023, care prevede :
"Plata contributiei se efectueaza:
integral, intr-o singura transa - pana la data de ....(termenul maxin este de 1 an de la data incheierii prezentului contract);"
In transe lunare - pana la data de ....(termenul maxin este de 1 an de la data incheierii prezentului contract);"
Scris de: Cristiana la data: 11/14/2024 3:32am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc!
Am fost la Casa de Pensii si nu mi au oferit aceste informații. Imi este greu sa cred ca nu stiau.... Mi au spus sa depun Cerere de pensionare ca sa ne vina prin Act oficial cata vechime este luata in considerare si sa stim ce vom ”cumpara”.
Scris de: la pensie la data: 11/15/2024 4:44am
Solutia propusa de functionarul de la Casa de pensii teritoriala este incorecta deoarece :
- Rezolvarea cererii de pensionare se face in cateva luni si daca la analiza cererii nu aveti stagiul de cotizare necesar cererea va fi respinsa.
- Art 43 din legea pensiilor 360/2023 prevede : "Stagiul de cotizare se confirma la cererea asiguratului sistemului public de pensii, prin adeverinta emisa de CNPP, prin casele teritoriale de pensii sau in format electronic"
Deci prin cerere trebuia sa solicitati confirmarea stagiului de cotizare, eventual motivata prin intentia de completare prin contract de asigurare sociala, nu cerere pentru pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1