Subiect "Re: Grupa munca" Deschis de Doru la data: 05/31/2025 2:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Grupa munca
Scris de: Doru la data: 05/31/2025 2:27am
Gen:m
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Bună ziua.In data de 29 04 2025 tribunalul Bistrița a făcut sesizare la ICCJ referitoare la punctele suplimentare pt grupa de munca dacă șanț sau nu considerate puncte de stabilitate.Intrebarea este ca dacă se vor considera puncte de stabilitate recalcularea lor cum se va face?Se vor sdauga la cele deja calculate în septembrie pe legea 360 sau se va face o alta recalculare și anii de grupa se vor recalcula cu 0.5 punte an și nu cu 50% ca în vechea lege.?Multumesc.
Re: Re: Grupa munca
Scris de: GicaH la data: 05/31/2025 3:39am
Doru :
Gen:m
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Bună ziua.In data de 29 04 2025 tribunalul Bistrița a făcut sesizare la ICCJ referitoare la punctele suplimentare pt grupa de munca dacă șanț sau nu considerate puncte de stabilitate.Intrebarea este ca dacă se vor considera puncte de stabilitate recalcularea lor cum se va face?Se vor sdauga la cele deja calculate în septembrie pe legea 360 sau se va face o alta recalculare și anii de grupa se vor recalcula cu 0.5 punte an și nu cu 50% ca în vechea lege.?Multumesc.

Nu înțeleg prea bine ce vreți să ziceți, dar nu punctele pentru grupe de muncă se consideră puncte de stabilitate ci perioada efectivă de lucru în aceste condiții.
În prezent se dau puncte pentru perioada lucrată în grupe/condiții de muncă care se calculează la total puncte și acestea nu sunt puncte de stabilitate.
Astfel, doar perioada de peste 25 ani din stagiul de cotizare contributiv este luată în calcul pentru puncte de stabilitate.
Dacă stagiul suplimentar pentru grupe/conditii de muncă se va considera stagiu cotizare contibutiv, atunci perioada de stagiu contributiv de peste 25 ani se va recalcula la noua valoare prin adăugare și recalcula punctele de stabilitate.
Probabil ați vrut să scrieți de stagiul suplimentar acordat pentru anii de grupe care acum este considerat necontributiv.
Scris de: Doru la data: 05/31/2025 5:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Da este vorba despre punctele de stabilitate pt vechimea suplimentara de 6 luni an gr 1 care acum nu se ia în calcul pt puncte stabilitate.dar vroiam sa știi cum credeți ca se va face recalcularea.. Lq mr total de puncte se adaugă și noul punctaj sau se va face o noua recalculare conform legii 360 cu punctajul de o.5 puncte majorat și nu 50% ca înainte?
Scris de: GicaH la data: 05/31/2025 2:37pm
Doru :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Da este vorba despre punctele de stabilitate pt vechimea suplimentara de 6 luni an gr 1 care acum nu se ia în calcul pt puncte stabilitate.dar vroiam sa știi cum credeți ca se va face recalcularea.. Lq mr total de puncte se adaugă și noul punctaj sau se va face o noua recalculare conform legii 360 cu punctajul de o.5 puncte majorat și nu 50% ca înainte?

Eu zic că se vor mări punctajele cu 50% conform legii anterioare pentru perioada lucrată în aceste condiții. Ceea ce am subliniat este că dacă se va accepta, nu sunt puncte de stabilitate ci puncte adăugate la totalul punctelor realizate, care tot cu VPR se înmulțesc.
Legea 360 nu este retroactiva, grupele de muncă fiind până la 01.04.2001.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1