Subiect "Drepturi restante" Deschis de Dumitru la data: 06/27/2025 3:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Drepturi restante
Scris de: Dumitru la data: 06/27/2025 3:33am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sunt la PAP cu penalizare din anul 2024, conform Legii 263 / 2010, decizia de pensie primind-o in 2025, odata cu aceasta primind si o parte din suma cuvenita retroactiv. Am mers la CJP sa imi justifice suma primita, iar d-na de la ghiseu a recunoscut ca este o gresala, in acel moment ele avand doar un tabel cu cu suma platita mie, fara o explicitare a sumei, si sa astept ca vor recalcula.
Surpriza a venit odata cu prima pensie, aceasta fiind intreaga, nepenalizata.
Mentionez ca nu am primit niciun cupon de pensie sau alta decizie de recalculare conform noii legi, iar conditiile trecerii de la PAP la PLV nu sunt indeplinite deocamdata.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa solicit audienta la CJP sau sa iau legatura direct cu un avocat?
Va multumesc!
Re: Drepturi restante
Scris de: GicaH la data: 06/27/2025 5:24am
Dumitru :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sunt la PAP cu penalizare din anul 2024, conform Legii 263 / 2010, decizia de pensie primind-o in 2025, odata cu aceasta primind si o parte din suma cuvenita retroactiv. Am mers la CJP sa imi justifice suma primita, iar d-na de la ghiseu a recunoscut ca este o gresala, in acel moment ele avand doar un tabel cu cu suma platita mie, fara o explicitare a sumei, si sa astept ca vor recalcula.
Surpriza a venit odata cu prima pensie, aceasta fiind intreaga, nepenalizata.
Mentionez ca nu am primit niciun cupon de pensie sau alta decizie de recalculare conform noii legi, iar conditiile trecerii de la PAP la PLV nu sunt indeplinite deocamdata.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa solicit audienta la CJP sau sa iau legatura direct cu un avocat?
Va multumesc!

Având în vedere că nu ați dat toate datele personale și de stagiu, nu cred că vi se poate da un sfat util in conformitate cu prevederile legale.
Scris de: la pensie la data: 06/27/2025 7:45am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Nu vi se poate da un sfat daca nu se cunoaste situatia dv.
Reveniti si dati data nasterii perioada lucrata si punctajul realizat de pe decizia primita.
Scris de: Dumitru la data: 06/27/2025 11:14pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Va multumesc!
O sa revin cu detaliile cerute.
Scris de: Carp Mircea la data: 06/29/2025 5:19am
Decizia de deschidere drepturi si anexa ei ar putea lamuri problema d-voastra.
Daca sunteti de acord, trimiteti cele doua documente la mine prin mesaj privat si va lamuresc.
Cautati-ma si ma gasiti.
Nu aveti nevoie de un avocat.
Scris de: Dumitru la data: 06/29/2025 11:59pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc domnule Carp!
As ruga administratorii site-ului Lapensie.com sa ma ajute, daca este posibil, cu adresa de email a d-lui Carp.
Cu respect!
Scris de: la pensie la data: 06/30/2025 1:23am
Rugam pe domnul Carp sa dea acordul transmiterii adresei sale de email domnului Dumitru
Scris de: Carp Mircea la data: 06/30/2025 2:06am
De acord.
Scris de: la pensie la data: 06/30/2025 8:29am
Adresa de email a fost transmisa.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1