Subiect "trecere la plv" Deschis de s.golovescu la data: 10/06/2025 12:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecere la plv
Scris de: s.golovescu la data: 10/06/2025 12:06pm
Gen:fem
Data nasterii:07.09.1965
Stagiul de cotizare:39 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare:Sunt pensionata anticipat cu stagiu total de cotizare de 39 ani si 2 luni. Pentru a trece la pensie de limita de varsta mai am nevoie de 2 luni stagiu de cotizare. Daca inchei contract de asigurare pentru aceste 2 luni, pe langa pensie, dupa expirarea celor 2 luni si plata contributiei, cele 2 luni se vor aduaga la stagiul total pentru trecere la pensie de limita de varsta, care trebuie sa fie de 39 ani si 4 luni? Daca nu, in cazul in care suspend pensia si ma angajez pentru 2 luni cu contract de munca,dupa aceste 2 luni voi putea cere trecerea la pensie de limita de varsta?
Re: trecere la plv
Scris de: la pensie la data: 10/07/2025 7:40am
Conform art 6 din legea pensiilor 360/2023 se pot incheia urmatoarele contracte de asigurare sociala pentru cumparare sociala :
- Contract de asigurare sociala conform alin (3) pentru perioada anterioara dupa varsta de 18 ani in care nu s-a realizat stagiu de cotizare. Astfel de contract se poate incheia numai de cei care nu sunt pensionari.
- Contract de asigurare sociala conform alin (2) pentru perioada viitoare, Stagiul de cotizare cumparat prin acest contract se valorifica numai la sfarsitul perioadei de contract.
Noi va sfatuim ca in cazul in care puteti sa suspendati pensia anticipata si sa va angajati perioada necesara dupa care sa cereti pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Dia la data: 10/08/2025 8:04am
la pensie :

- Contract de asigurare sociala conform alin (2) pentru perioada viitoare, Stagiul de cotizare cumparat prin acest contract se valorifica numai la sfarsitul perioadei de contract.
Noi va sfatuim ca in cazul in care puteti sa suspendati pensia anticipata si sa va angajati perioada necesara dupa care sa cereti pensie pentru limita de varsta.

De ce nu ar fi acceptată varianta de încheiere contract de asigurare socială în baza art. 6 alin. (2) și plata contribuției, în paralel cu încasarea pensiei anticipate?

Art. 6 alin. (2): Orice persoană se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială, în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă...
Art. 39 alin. (3): În situaţia persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi (3), asigurate pe baza contractului de asigurare socială, stagiul de cotizare contributiv se constituie din însumarea perioadelor pentru care s-a datorat şi plătit, conform legii, contribuţia de asigurări sociale.

Există vreo interdicție de aplicare a acestor articole pensionarilor anticipat?
Scris de: la pensie la data: 10/09/2025 4:41am
Nu am zis ca nu este accceptata aceasta varianta ci ca este de preferat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1