Subiect "Stagiu miltar" Deschis de Alexandrescu Nicolae Ovidiu la data: 10/06/2025 4:07pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiu miltar
Scris de: Alexandrescu Nicolae Ovidiu la data: 10/06/2025 4:07pm
Gen:M
Data nasterii: 7.08.1964
Stagiul de cotizare: 39 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare: Cum se completeaza perioada de stagiu militar?
Buna seara,
Va rog imi puteti spune cum daca se poate completa si cum se completeaza perioada de stagiu militar in programul dvs?
Am vechime 39 ani si 3 luni si cu cele 9 luni de stagiu militar as indeplini conditiile de pensionare fara penalizare?
Este posibil in perioada imediat urmatoarea sa se modifica varsta de pensionare?
Multumesc frumos!
Re: Stagiu miltar
Scris de: GicaH la data: 10/07/2025 4:24am
Alexandrescu Nicolae Ovidiu :
Gen:M
Alte date:
Intrebare: Cum se completeaza perioada de stagiu militar?
Buna seara,
Va rog imi puteti spune cum daca se poate completa si cum se completeaza perioada de stagiu militar in programul dvs?
Am vechime 39 ani si 3 luni si cu cele 9 luni de stagiu militar as indeplini conditiile de pensionare fara penalizare?
Este posibil in perioada imediat urmatoarea sa se modifica varsta de pensionare?
Multumesc frumos!

'S" pentru stagiu militar.
Scris de: la pensie la data: 10/07/2025 8:27am
Deoarece programul de calcul nu a fost inca modificat conform prevederilor noii legi a pensiilor raspunsul domnului Gica este corect numai pentru cei care au satisfacut stagiul militar dupa 01 aprilie 2001.
Dv care ati satisfacut stagiul militar inainte de aceasta data procedati astfel :
In pagina de intrare in program introduceti in caseta "Punctaj Stagiu Militar" punctajul 0.1875 (cu punct in loc de virgula) iar in program in perioada stagiului militar lasati necompletat. Aceasta cifra constituie punctajul anual pentru stagiul militar acordat de noua lege a pensiilor pe o perioada de 9 luni, adica 0,25 puncte lunare.
Din pacate pentru programul de calcul ati folosit alta adresa de email si nu am putut sa verificam daca aveti si stagiu de cotizare asimilat pentru facultate, pentruca si pentru aceasta ar trebui facuta o corectie.
Pentru calculul valorii pensiei conform prevederilor noii legi a pensiilor procedati astfel :
1- Calculati punctele de stabilitate la pagina cu aceasta denumire accesibila de la partea superioara a paginii pe care va aflati in care introduceti stagiul total de cotizare contributiv realizat (fara stagii asimilate),
2- Cumulati punctajele anuale rezultate din calcul si afisate la "Punctaj Total" cu punctele de stabilitate
3- Calculati valoarea pensiei la pagina cu denumirea (Pensia recalculata), accesibila de la partea superioara a paginii pe care va aflati in care introduceti suma punctajelor de la pozitia 2.
Scris de: Alexandrescu Nicolae Ovidiu la data: 10/07/2025 2:08pm
Gen: M
Stagiul de cotizare: 39 ani si 3 luni plus 9 luni stagiu militar
Intrebare: Stagiul militar se poate include in perioada stagiului complet de cotizare?
Buna ziua, va multumesc pt raspuns.
Imi puteti spune va rog, perioada stagiului militar se poate include in stagiul complet de cotizare? (fara el nu indeplinesc conditia stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani).
As dori sa stiu daca pot depune la acest moment cererea de pensionare pt stagiu complet de cotizare, avand 39ani si 3 luni de contributie plus cele 9 luni de stagiu militar.
Multumesc mult
Scris de: Alexandrescu Nicolae Ovidiu la data: 10/07/2025 4:10pm
Gen: M
Alte date: Stagiu militar 9 luni
Intrebare: Stagiul militar nu se aduna la stagiul de cotizare?
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Am procedat exact cum mi-ati spus clar si detaliat si am obtinut ca rezultat doar punctajul total modificat, mai mic decat cel obtinut prin varianta spusa de dnul Gica si cele 9 luni de stagiul militar nu s-au adaugat la stagiul de cotizare, acesta a ramas nemodificat.
Cele 9 luni de stagiul militar nu se aduna la stagiul de cotizare? Daca era facut dupa 2001 se adunau, atfel nu?
Multumesc frumos
Scris de: la pensie la data: 10/08/2025 8:34am
Diferenta intre varianta data de domnul Gica si cea data de mine este data de modificarea prevederilor intre cele doua legi ale pensiilor, cea veche, 263/2010 indicata de domnul Gica si cea noua 360/2023 indicata de mine.
Stagiul militar este considerat stagiu de cotizare asimilat de catre ambele legi ale pensiilor si se ia in calculul stagiului de cotizare care depaseste stagiul complet de cotizare contributiv, in cazul dv acesta este de 35 ani. Se intelege stagiu de cotizare contributiv cel in care s-a platit contributie de asigurare sociala, mai simplu stagiu de cotizare lucrat.
Concret pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta imediat conform art 56 din noua lege a pensiilor dupa varsta de 60 ani dv trebuie sa aveti un stagiu de cotizare complet contributiv (lucrat) de 35 ani depasit cu 5 ani.
Depasirea de 5 ani poate fi constituita din stagiu de cotizare contributiv (lucrat), stagiu de cotizare asimilat (stagiu militar, facultate) sau stagiu de cotizare necontributiv (stagiu de cotizare suplimentar acordat pentru stagiul de cotizare lucrat in grupele de munca)
Noi consideram ca in cazul dv un punct vulnerabil este faptul ca perioada lucrata cumulata cu stagiul militar totalizeaza exact 40 ani si este probabil sa nu indepliniti conditia de stagiu daca in perioada dupa 01 aprilie 2001 ati avut invoiri sau concedii fara plata, deoarece in aceasta perioada acestea sunt evidentiate in situatiile lunare transmise de angajatori la Casa de pensii.
In consecinta va sfatuim ca inainte de depunerea dosarului sa cereti la ghiseul Casei de pensii sa va calculese stagiul de cotizare contributiv si total.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1