Subiect "calcul pensie" Deschis de Gabriela Hangan la data: 06/17/2026 1:20pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Gabriela Hangan la data: 06/17/2026 1:20pm
Gen: Femimin
Data nasterii: 1 Mai 1968
Stagiul de cotizare: 37 ani 11 luni 22 zile
Alte date: 14 ani grupa a 2-a
Intrebare:va rog sa verificati daca datele introduse in program sunt corecte.
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 06/18/2026 9:56am
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii :
1- In datele prezentate de dv mai sus spuneti ca aveti stagiul de cotizare de cca 38 ani insa ati introdus date in 37 ani si 4 luni.
2- Nu ati mentionat din ce sursa ati folosit datele introduse in program.
In perioada inainte de 01 aprilie 2001 se recomanda sa cereti angajatorului o adeverinta, conform cu modelul din anexa 6 la noua lege a pensiilor 360/2023, cu veniturie realizatte si pe acestea sa le introduceti in program
3- Pensia dv va fi calculata conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/20023 iar programul nostru calculeaza conform prevederilor vechii legi a pensiilor si din aceasta cauza trebuie ca rezultatul iesi din calcul sa fie corectat astfel :
Calculati punctajul anual total conform noii legi a pensiilor cumuland :
- "Punctajul total" rezultat din calcul cu programul de pe site
- "Punctajul de stabilitate" calculat cu programul de calcul de pe site accesibil de la partea superioara a acestei pagini, in functie de stagiul de cotizare efectiv lucrat. Daca aveti probleme reveniti si precizati stagiul de cotizare lucrat, corect, si facem noi calculul.
- "Punctajul suplimentar" de 0,27139 puncte pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca, ce reprezinta diferenta calculata conform noii legi a pensiilor.
4- Valoare pensiei o calculati inmultind suma punctajelor calculate la punctul 3 cu valoarea punctului de referinta care in acest an este de 81 lei
Scris de: Gabriela Hangan la data: 06/18/2026 12:42pm
1. Datele introduse, pentru perioada 1986-2001 sunt extrase din adeverintele eliberate de firmele unde am lucrat, iar pentru perioada 2001-2026 din declaratia D112. Am primit adeverinta pentru perioada lucrata in grupa a II-a in procent de 100%.
2. Stagiu trecut de aprox. 38 ani reprezinta 37 ani 4 luni contributivi, 9 luni somaj in perioada 2001-2002.
Scris de: la pensie la data: 06/19/2026 2:42am
Perioada de somaj dupa data de 01 aprilie 2001 este considerata stagiu de cotizare contributiv si se ia in calculul puntelor de stabilitate si in calculul punctajului pensiei.
In aceasta perioada se selecteaza codul "L" si se introduce in coloana salarii suma pentru care s-a platit CAS. Aceasta suma se poate optine de la OJOFM, daca nu este trecuta in carnetul de munca.
Scris de: Gabriela Hangan la data: 06/19/2026 12:54pm
Multumesc, am completat perioada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1