Gen:Masculin
Data nasterii:17.10.1949
Stagiul de cotizare:36 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare: Am depus dosarul cu documentele necesare pensionarii anticipate parțiale la data de 01.10.2009. Am 2 intrebari:
1. Daca dosarul va fi "tratat" corespunzator legii 19/2000 sau a unei eventuale legi promovate de guvernul actual (interimar) dar netrecute deocamdata de parlament. Eu cred ca avind numar de inregistrare cu data mentionata acordarea si calculul pensiei nu ar trebui influentate de legi si reglementari care apar dupa aceasta data. Am rugamitea sa-mi confirmati daca acest principiu este just si se aplica.
2. Inițial mi-am propus sa lucrez cu contract de munca pana la primirea deciziei de pensionare crezând ca acest lucru se va întâmpla în circa 90 de zile (cred ca acesta este termenul legal)dar am inteles de la altii (actuali pensionari) ca procedura dureaza pana la 6 luni. In aceasta situatie as dori sa stiu daca pot intrerupe activitatea incepand de la 01.01.2010 si in ce conditii avind in vedere ca toate documentele privind activitatea mea in campul muncii (inclusiv cartea de munca) se gasesc la Casa de Pensii Sector 2 Buc. Are decizia mea vreo influenta asupra dosarului deja depus, respectiv asupra deciziei?
Cu multumiri