Gen:fem.
Data nasterii:25.07.1965
Stagiul de cotizare:33 ani 7 luni
Alte date:
Intrebare: Pot sa cumpar 8 luni de stagiu, ce imi lipseste pana la pensia la limita de varsta, 34 ani 3 luni, si care e procedura? Locuiesc in Ungaria si asi vrea online, daca e posibil.
Va multumsesc anticipat!
Alte date:
Intrebare: Pot sa cumpar 8 luni de stagiu, ce imi lipseste pana la pensia la limita de varsta, 34 ani 3 luni, si care e procedura? Locuiesc in Ungaria si asi vrea online, daca e posibil.
Va multumsesc anticipat!
Benczi Csilla :
Gen:fem.
Alte date:
Va multumsesc anticipat!
Pentru pensie limita de vârstă la vârsta standard de pensionare nu aveți obligația decât de stagiu minim de cotizare de 15 ani, dar dumneavoastră nu cred că vreți decât pensie limită de vârstă la vârsta standard de pensionare la limită de vârstă, ci la varsta standard redusă cu maxim 5 ani, conform art 56 din noua lege a pensiilor, dar la care aveți obligația de stagiul minim de 35 ani depășit cu minim 5 ani.
Sau doriți pensie anticipata cu diminuare cu maxim 5 ani înainte de vârsta standard de pensionare la limită de vârstă, dar la care nu se iau în calcul stagiile cumpărate.
Am făcut aceste comentarii deoarece nu ați menționat dacă înafara de ce ați scris mai aveți alte stagii respectiv asimilate care sa cumuleze minim 5 ani.