Subiect "perioade asimilate" Deschis de Sile la data: 03/17/2010 10:19pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioade asimilate
Scris de: Sile la data: 03/17/2010 10:19pm
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare: 35 ani
Alte date: facultate la zi inainte de angajare
Intrebare:
-In cazul pensionarii de invaliditate, la calculul punctajului mediu (avand in vedere ca se calculeaza similar cu cel pt limita de varsta) se iau in considerare si perioadele asimilate (facultate la zi, stagiu militar)?
-Daca DA:
-cum se calculeaza ? se are ca baza de calcul (salariul minim/mediu)? In programul dvs se adauga manual?
-pentru stagiul militar facut dupa angajare, este mai avantajos sa fie considerat salariul avut (din cartea de munca) si sa se omita lunile (6) de armata? Cum se procedeaza?
Re: perioade asimilate
Scris de: la pensie la data: 03/20/2010 9:22am
Este adevarat ca pensia de invaliditate se calculeaza la fel cu pensia la limita de varsta. In aceste cazuri pe perioada stagiile asimilate pentru stagiul militar si studii universitare se ia in calculul punctajului pensiei salariile minime pe economie (daca aceste stagii sunt inainte de 1 aprilie 2001)
In programul nostru de calcul pensie de pe site este suficient sa selectati codul “S” pe perioada stagiului militar si “F” pe perioada studiilor universitare, fara a completa altceva in coloana salarii.
In ceeace priveste stagiul militar efectuat dupa angajare trebuie respectat modul cum este completat in carnetul de munca.
Cititi cum se introduce “Sporului de vechime” asa cum explicam noi pe forum.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1