Subiect "Cum se calculeaza pensia de invaliditate" Deschis de Popescu Anda la data: 03/19/2008 4:22pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum se calculeaza pensia de invaliditate
Scris de: Popescu Anda la data: 03/19/2008 4:22pm
Va rog sa-mi spuneti cum calculez valoarea pensiei de invaliditate folosind programul "La pensie.com"? Valoara obtinuta o inmultesc cu 60% cat ar reprezenta valoarea punctului pentru pensia de invaliditate gradul 2? Multumesc pentru un raspuns.
Re: Cum se calculeaza pensia de invaliditate
Scris de: lapensie la data: 03/19/2008 7:40pm
Nu.

Programul nostru este conceput pentru calculul pensiei la limita de varsta.

Calculul pensiei de invaliditate se face in mod asemanator: se introduc toate datele necesare (salarii + sporuri) in program pe perioada de cotizare inainte de pensionarea de invaliditate, la fel ca la limita de varsta, si se obtine un punctaj total pe anii lucrati.

Din punctajul total se calculeaza un punctaj mediu anual prin impartirea la stagiul specificat in decizia de pensionare.

Valoarea pensiei se calculeaza prin inmultirea punctajului mediu anual cu valoarea punctului de pensie care in prezent este de 581,3 ron. Calculul se face identic pentru toate gradele de invaliditate.

Atunci cand veti avea varsta necesara, la punctajul calculat mai sus se mai adauga cate 0,6 puncte (60% din punct) pentru fiecare an de stagiu potential, care se gaseste specificat in decizia de pensionare, si va determina pensia la limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1