Subiect "recalculare pensie invaliditate" Deschis de ANA la data: 08/28/2010 7:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie invaliditate
Scris de: ANA la data: 08/28/2010 7:45am
Gen:FEMININ
Data nasterii: 1955
Stagiul de cotizare: 29 ANI 10 LUNI SI 18 ZILE
Alte date: AFLATA IN PENSIE DE INVALIDITATE GR. II DE TREI ANI
Intrebare: AVAND IN VEDERE CA IN OCTOMBRIE 2010 MAMA IMPLINESTE 55 ANI, IAR STAGIUL DE CONTIZARE NU ESTE COMPLET, MAMA POATE FORMULA CERERE DE RECALCULARE A PENSIEI DE INTRETINERE PENTRU A SE ADAUGA SI PERIOADA DE TREI ANI DE INVALIDITATE PENTRU A IESI LA PENSIE DE INVALIDITATE FARA REVIZUIRE IN CADRUL COMISIEI MEDICALE ?
SI DACA DA, CEREREA TREBUIE FORMULATA LA CJP SAU LA COMISIA MEDICALA ? AR EXISTA CEVA DIFERENTE CU PRIVIRE LA PENSIE SAU LA GRADUL DE INVALIDITATE IN SITUATIA IN CARE CEREREA DE RECALCULRARE A PENSIEI ESTE FORMULATA DE COMISIA MEDICALA, IAR NU DE PENSIONAR ?
CEREREA DE RECALCULARE SE FORMULEAZA DUPA IMPLINIREA VARSTEI DE 55 ANI SAU SE POATE SI INAINTE CU VREO 15 -20 DE ZILE?
ACEASTA RECALCULARE AR INFLUENTA PUNCTAJUL DE PENSIE SAU GRADUL DE INVALIDITATE ACORDAT ?
IN SITUATIA IN CARE A LUCRAT O PERIOADA INAINTE DE PENSIONARE, PERIOADA PENTRU CARE DOAR IN PREZENT A OBTINUT DOVEZI PRINTR-O ADEVERINTA, ACEASTA PERIOADA POATE SI LUATA IN CALCUL LA ACEASTA RECALCULARE DE LA 55 ANI (PRESUPUNAND CA ESTE POSIBILA) SAU DOAR DUPA IMPLINIREA VARSTEI DE LIMITA DE VARSTA ?
VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Re: recalculare pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 08/30/2010 4:20am
Exista doua probleme distincte ;
1. Scutirea de revizuirea medicala.
In cazul mamei dv poate fi scutita de revizuirea medicala periodica dupa varsta de 50 ani daca indeplineste si conditia sa aiba stagiul de cotizare mai mare de 30 ani. Daca mama dv poseda o adeverinta de vechime prin care sa completeze diferenta de stagiu pana la 30 ani atunci trebuie sa depuna aceasta adeverinta la Casa Judeteana de Pensii cu cererea sa fie luata in vedere pentru scutirea de prezentare la revizia medicala.
2. Recalcularea pensiei de invaliditate cu luarea in calcul a perioadei cat a primit pensie de invaliditate se face la trecerea la pensie la limita de varsta sau in cazul in care in urma reviziei medicale a fost schimbata incadrarea in gradul de invaliditate fie in gr I fie in gr III.
Modificarea gradului de invaliditate poate fi facuta la revizia medicala periodica sau poate fi ceruta oricand de pensionarul de invaliditate daca acesta considera ca starea sanatatii lui s-a modificat. Atentie insa ca in cazul revizuirii medicale la cerere sa nu aveti surpriza neincadrarii in unul din gradele de invaliditate.
Cererea de revizuire medicala se depune la cabinetul de expertiza medicala la care se fla in evidenta pensionarul de invaliditate.
Recalcularea pensiei in cazul schimbarea gradului de invaliditate nu difera daca revizia medicala a fost periodica sau daca aceasta s-a facut la cererea pensionarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1