Subiect "Re: Pensia de invaliditate" Deschis de Florin Militaru la data: 11/01/2010 1:46pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Pensia de invaliditate
Scris de: Florin Militaru la data: 11/01/2010 1:46pm
la pensie :
Pentru Militaru
Dumneavoastra faceti o confuzie intre handicap si invaliditate. Stabilirea gradului de handicap se face prin evaluarea persoanelor cu handicap de catre “Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap” organizata la nivelul fiecarui judet in subordinea Consiliului Judetean iar in urma acestei evaluari beneficiate de prevederile legii 448/2006
Stabilirea gradului de invaliditate se face prin stabilirea reducerii capacitatii de munca de catre Comisia de expertiza organizata pe langa Casa de Pensii al carui rezultat este incadrarea in unul din cele trei grade de invaliditate si in functie de aceasta incadrare se beneficiaza de pensie de invaliditate conform legii 19/2000. Intre aceste doua examinari nu se fac echivalari.
Dv ati fost evaluat numai de prima comisie care v-a eliberat un certificatede persoana cu handicap.
Pentru a vi se face expertizarea capacitatii de munca trebuie sa va adresati medicului curant care face recomandarea catre Comisia de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa de Pensii pentru examinare. Dv nu v-ati prezentat inca la comisia de expertiza a capacitatii de munca si este socotita data ivirii invaliditatii data in care va veti prezenta la aceasta comisie asa cum se precizeaza si in art 57 alin (3) din legea 19/2000 “ Asiguratii prevazuti la art 47 (persoanele asigurate care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat) beneficiaza de pensie de invaliditate, daca au realizat cel putin jumatate din stagiul de cotizare necesar, prevazut in tabelul nr. 3, in raport cu varsta avuta la data expertizarii”.


........

multumesc pentru raspuns, am inteles !

Felicitari pentru acest sait foarte informativ !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1