Subiect "Vechime" Deschis de Dan Ruse la data: 11/07/2010 11:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Vechime
Scris de: Dan Ruse la data: 11/07/2010 11:27am
Gen:Masculin
Data nasterii:11/06/1966
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
As dori sa stiu daca perioada lucrata in strainatate(contract legal de munca, taxe platite) poate fi luata in calcul la stabilirea vechimii si care ar fi demersurile de facut...In cartea de m-ca, evident , nu apare nimic pentru perioada respectiva, am insa fiecare din cele 24 de "pay slips" plus scrisoare din partea HR referitor la perioada lucrata acolo...e vorba de China...

Cu multumiri

Dan Ruse
Re: Vechime
Scris de: la pensie la data: 11/08/2010 9:58am
Nu ati prezentat clar situatia dv. Cu cine ati avut contract de munca ?si in ce tara ati platit taxele?
Daca ati lucrat in China avand contract de munca cu o societate din Romania care efectua lucrari in China iar taxele au fost platite in Romania atunci aceste perioadae se considera stagiu de cotizare si intra in calculul pensiei.
Daca ati lucrat in China fiind angajat al unui angajator din China si ati platit taxele in China atunci aceste perioade nu se iau in calculul pensiei calculate in Romania deoarece in prezent Romania nu are incheiat acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale.
Credem ca este recomandat sa va adresati direct Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).
Re: Vechime
Scris de: Dan Ruse la data: 11/09/2010 11:26am
"Daca ati lucrat in China fiind angajat al unui angajator din China si ati platit taxele in China atunci aceste perioade nu se iau in calculul pensiei calculate in Romania deoarece in prezent Romania nu are incheiat acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale."

...mda, am banuit ca aici ma incadrez, dar voiam o parere mai autorizata...am lucrat in China, Macau mai exact, pentru un Casino american, platind taxele acolo, in baza unui contract perfect legal si beneficiind de toate avantajele acestuia...eram totusi curos ce se intampla cu cei doi ani de munca perfect legala...nu sint deci prinsi niciunde?
Re: Vechime
Scris de: la pensie la data: 11/10/2010 3:03am
Contributia pentru pensie are regimul unei asigurari sociale si nu poti cere sa plateasca asigurarea decat celui caruia i-ai platit contributia.
Casa Nationala de Pesii (CNPAS) care face asigurarea sociala de stat in Romania are incheiate acorduri bilaterale cu casele de asigurari din alte tari pentru recunoasterea stagiilor de cotizare numai ca vechime insa cu China sau SUA nu are incheiate asemenea acorduri si deci nu puteti beneficia nici macar de recunoasterea vechimii.
Mai multe informatii in acest sens gasiti pe site-ul CNPAS la adresa :
http://www.cnpas.org/portal/ facand click pe:
“Acorduri bilaterale”
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1