Subiect "in baza carei legi pot iesii la pensie" Deschis de PETRISOR la data: 02/21/2011 10:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
in baza carei legi pot iesii la pensie
Scris de: PETRISOR la data: 02/21/2011 10:44am
Gen:B
Data nasterii:02041965
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date:din 83 Carte de munca,intrerupt pt stagiu militar,continuitate 89, din care 2 ani la petrol cu grupa,iar din 89 in MAI activ, operativ.
Intrebare:cand pot iesi la pensie si in baza carei legi. pot iesi anticipat cu 20 ani de in MAI, care ar fi cuantumul acesteia.Va multumesc.
Re: in baza carei legi pot iesii la pensie
Scris de: la pensie la data: 03/02/2011 10:20am
Legea conform careia puteti iesi la pensie este legea unitara a pensiilor 263/2010 si conform datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in 02 mai 2023 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 1 luna, cu stagiul complet de cotizare de 26 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 1 luna.
Nu putem sa va determinam daca aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare deoarece nu ati precizat in ce grupa de munca ati lucrat cei 2 ani in petrol si cu ce grupa a fost echivalata grupa de munca dupa aprilie 2001.
La stagiul de cotizare se cumuleaza atat stagiile lucrate in sistemul public de pensii cat si in sistemul militar precum si stagiul asimilat pentru stagiul militar.
La stagiul minim in specialitate se iau in calcul stagiul de cotizare in MAI, stagiul asimilat pentru stagiul militar si eventual perioada scolii militare
Aveti dreptul la pensie anticipata sau anticipata partiala dupa varsta de 53 ani si 1 luna adica din 02 mai 2018 in conditiile art 62 alin (2) si art 65 alin (2) adica :
a) sunt trecute in rezerva/ au incetat raporturile de serviciuca urmare implinirii limitei de varsta in grad prevazuta de statutul cadrelor militare/politistilor/functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sau ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeni apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.
b) Sunt trecute in rezerva sau direct in retragere/ au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar/ serviciu de catre comisiile de expertiza medico- militara.
Nu putem aprecia cuantumul pensiei pentruca aceasta depinde de castigurile dv pe perioada de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1