Subiect "pensia anticipata partiala se recalculeaza automat si cand" Deschis de Techera Viorica la data: 02/23/2011 3:25pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia anticipata partiala se recalculeaza automat si cand
Scris de: Techera Viorica la data: 02/23/2011 3:25pm
Gen:f
Data nasterii:iulie 1953
Stagiul de cotizare:30 ani 2 luni 14 zile
Alte date:pensie anticipata partiala, 30 luni diminuare cu 13,5%
Intrebare:am pensie anticipata partiala din ian 2009; ma intereseaza daca pana in 2013 cand ar fi trebuit sa ma pensionez pentru limita de varsta pensia se mai recalculeaza si daca trebuie sa depun cerere la casa de pensii sau recalcularea se face automat
Re: pensia anticipata partiala se recalculeaza automat si cand
Scris de: la pensie la data: 03/05/2011 7:36am
Pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta atunci cand indepliniti conditiile pentru aceasta. Daca nu aveti reducerea varstei standard de pensionare indepliniti conditiile de pensie pentru limita de varsta in ianuarie 2013.
Pana la data de iesirea la pensie pentru limita de varsta nu se mai recalculeaza pensia iar atunci se elimina diminuarea iar recalcularea se face numai daca aveti stagii de cotizare asimilate (pensie de invaliditate, studii universitare sau stagiu militar) sau daca pe perioada de pensie anticipata partiala ati avut perioade in care v-ati angajat cu suspendarea pensiei.
Recalcularea se face din oficiu fara a fi nevoie sa faceti cerere daca nu trebuie sa atasati la dosarul de pensie dovada unor drepturi care nu au fost luate in calculul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1