Subiect "grupa a II a de munca" Deschis de liliana la data: 03/26/2008 1:48pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa a II a de munca
Scris de: liliana la data: 03/26/2008 1:48pm
Lucrez la serv.de resurse umane si ma confrunt cu o problema destul de grava in ceea ce priveste eliberarea adeverintelor cu grupa a II a de munca.Prin ordinul nr.50/1990, trebuia ca in termen de 30 de zile de la aparitia ordinului sa se intocmeasca documentatia cu locurile de munca care se incadrau in grupa a II a de munca, lucru care nu s-a facut la acea vreme.Acum salariatii cer adeverinte cu grupa a II a de munca.Ce se mai poate face in prezent referitor la intocmirea documentatiei pentru a putea elibera adeverintele respective? Va multumesc anticipat.
Re: grupa a II a de munca
Scris de: lapensie la data: 03/26/2008 3:27pm
Adevarat ca problema este grava si dupa parerea noastra fara iesire. Documentatia trebuia facuta de angajator, facute determinari de catre structuri ale Ministerului Sanatatii si Familiei si ale Inspectoratului Teritorial de Munca dupa care trebuia depusa la Casa de Pensii teritoriala spre aprobare. Dupa aprobare angajatorul trebuia sa nominalizeze locurile de munca cu grupa respectiva, sa intocmeasca sarcinile de servici conforme cu grupa, sa consemneze in cartile de munca ale angajatilor grupa de munca, sa faca examinari periodice ale personalului incadrat in grupa si in fine ultima si cea mai importanta sa plateasca diferentiat CAS pentru locurile de munca incadrate in grupa.
Dar dupa cum spuneti dv nu s-a intocmit nici documentatia deci nici restul iar din punctul de vedere al Casei de Pensii nu exista locuri de munca incadrate in grupa a II a. De documentatie retroactiva nu poate fi vorba.
Grupa a II a a existat numai pana in 31 martie 2001 dupa aceasta data grupa a fost echivalata prin Hotararea de guvern 261/2001 cu lucru in conditii deosebite de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1