Subiect "procedura" Deschis de zana a la data: 07/23/2011 2:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
procedura
Scris de: zana a la data: 07/23/2011 2:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua,
as dori sa ma indrumati daca mai am timpul necesar ptr a-mi intocmi dosarul de pensionare ptr incapacitate de munca,momentan sunt in concediu medical si m-am hotarat sa ma pensionez,din pacate mai am doar cateva zile de cm maxim 15,perioada in care ar tbui sa-mi depun cererea de pensionare dar medicul meu de la comisia de expertiza se afla in concediu,credeti ca se poate intocmi dosarulin timpul necesar?
stiu ca tbuie sa astept 3 zile pana la aparitia deciziei asa este? multumesc anticipat
Re: procedura
Scris de: la pensie la data: 07/25/2011 7:13am
Pentru obtinerea pensiei de invaliditate exista o procedura si dv nu ati precizat daca ati inceput aceasta procedura si daca da in ce stadiu va aflati. Pentru a va incadra in termen trebuie sa incepeti aceasta procedura cu cel putin 45 de zile inainte de expirarea termenului maxim de concediu medical.
Procedura de obtinere a pensiei de invaliditate este urmatoarea:
1 Se depune o cerere la Comisia de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa de Pensii. Crerea poate fi depusa de angajator sau de dv si va fi insotita de actele necesare.
2 Dupa analiza cererii si actelor necesare medicul expert programeaza expertiza
3. Dupa expertiza medicul specialist incadreaza asiguratul in una din gradele de invaliditate si emite o decizie .
4. Dupa primirea deciziei de incadrare in gradul de invaliditate asiguratul intocmeste si depune, la Casa de pensii teritoriale, dosarul de pensionare de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1