Subiect "Schimbarea gradului de handicap" Deschis de Aurica Sbiera la data: 09/28/2011 1:16pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Schimbarea gradului de handicap
Scris de: Aurica Sbiera la data: 09/28/2011 1:16pm
Gen:F
Data nasterii:25.03.1942
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:certificat handicap gr II
Intrebare:
Buna ziua

In urma revizuirii dosarului de pensie, Casa Judeteana de Pensii a modificat gradul de handicap din "deficienta functionala accentuata" in "deficienta functionala medie".
Intrebarea este: Poate Casa de Pensii sa faca aceasta modificare tinand cont ca gradul de handicap (lipsa totala a auzului) a fost stabilit de o comisie medicala?
Daca da, in ce baza , iar daca nu, care sunt caile de atac a acestei decizii?
Re: Schimbarea gradului de handicap
Scris de: la pensie la data: 09/29/2011 7:09am
Mai intai trebuie sa intelegeti ca exista doua notiuni distincte :
-Stabilirea gradului de handicap (grav, accentuat si mediu) se face de o comisie de evaluare a adultilor cu handicap organizata la nivelul consiliilor judetene sau ale consiliilor locale de pe langa sectoarele municipiului Bucuresti.
- Stabilirea gradului de invaliditate I, II sau III se face de un medic expert de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii
Deci dv fiind examinat de medical de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca iar acesta v-a pus un diagnostic care va poate schimba gradul de invaliditate nu si gradul de handicap.
Daca cele doua diagnostice nu corespund si sunteti nemultumit de incadrarea in gradul de invaliditate de catre medical expert in determinarea capacitatii de munca puteti sa contestati decizia de incadrare in gradul de invaliditate in termen de 30 zile la “Comisia medicala de contestatii”
Contestatia se inregistreaza la “Cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca” care a emis decizia medicala pe care o contestati. Cabinetul de expertiza medicala are obligatia sa trimita dosarul de expertiza contestata la Comisia medicala de contestatii. Raspunsul la contestatie urmeaza sa il primiti in timp de 45 de zile de la contestare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1