Subiect "Cand ma pot pensiona" Deschis de Grosanu Vasilica la data: 12/16/2011 7:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand ma pot pensiona
Scris de: Grosanu Vasilica la data: 12/16/2011 7:32am
Gen:F.
Data nasterii:26/01/1961
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:8 ani gr.I (lucru cu hidrocarburi aromatice benzen, etilbenzen etc.) , 6 ani gr. speciala (lucru cu hidrogen sulfurat) , 18 ani cond deosebite gr.II (totul in platforma petrochimica)
Intrebare:Cand ma pot pensiona beneficiind de aceste conditii de munca?
Re: Cand ma pot pensiona
Scris de: la pensie la data: 12/17/2011 5:56am
V-am mai raspuns la aceste intrebari cu putin timp in urma. Ati modificat cu 1 an stagiul de cotizare in conditii speciale dar nu v-ati interesat la intrepridere cum a fost echivalat stagiul de 8 ani de grupa I. Substantele cu care ati lucrat nu ne ajuta sa va facem noi echivalarea.
Daca doriti sa refaceti acest calcul dupa fiecare modificare modificare a stagiilor in grupele de munca dup ace aflati echivalarea stagiului de cotizare in gr I de munca va puteti face singura calculul pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/reducere2.php
Va facem modificarea raspunsului pentru modificarea adusa stagiului in conditii speciale dar va rugam sa nu abuzati de bunavointa noastra.
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in 26 ianuarie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Grupele I si II au fost pana in 1 aprilie 2001.
Dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele conditii speciale sau conditii deosebite iar stagiile in gr II au fost echivalate cu conditii deosebite, prevazute in legea unitara a pensiilor 263/2010. Grupa cu care a fost echivalat stagiul dv de gr I il puteti afla la unitatea la care ati lucrat acest stagiu.
Pentru stagiul de 14 ani in grupa I si conditii speciale beneficiati de un spor de vechime de 7 ani, iar pentru stagiul de 18 ani in gr II de un spor de vechime de 4 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 43 ani si 6 luni.
In functie de cum a fost echivalat stagiul dv de gr I exista doua variante de pensionare:
1. Daca locul dv de munca de gr I a fost echivalat cu “conditii speciale” pentru un stagiu de 14 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 7 ani.
Pentru stagiul de 18 ani in grupa II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani
Cumuland cele doua reduceri rezulta o reducere totala de 11 ani si iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 51 ani adica in 26 ianuarie 2012.
2.Daca locurile dv de munca de gr I si II au fost echivalate cu conditii deosebite realizati un stagiu in aceasta grupa de 26 ani pentru care aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani.
Pentru stagiul de 6 ani in conditii speciale beneficiati de de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani.
Cumuland cele doua reduceri rezulta o reducere totala de 9 ani si iesirea la pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani adica in 26 ianuarie 2014.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1