Subiect "pensie pe caz de boala" Deschis de nisulescu la data: 01/21/2009 4:14pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie pe caz de boala
Scris de: nisulescu la data: 01/21/2009 4:14pm
Gen:feminin
Data nasterii:22sept.1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pot iesii la pensie pe caz de boala daca sunt cardiaca , am lucrat 15 ani si am varsta de 50?? daca da unde trebuie sa ma adresez si cu ce documente? va multumesc.
Re: pensie pe caz de boala
Scris de: la pensie la data: 01/22/2009 6:06am
Puteti sa iesiti la pensie de invaliditate dupa expertizarea la comisia de expertiza a Casei de Pensii care va incadreaza in unul din gradele de invaliditate .
Pe perioada pensiei de invaliditate se acorda un stagiu potential pentru care se acorda lunar un anumit punctaj in functie de gradul de invaliditate.
Pentru pensia de invaliditate se pun coditii de stagiu in functie de varsta.
Pentru asiguratii cu varsta intre 49 si 55 ani se pune conditia de stagiu de 22 ani sau jumatate din acest stagiu adica 11 ani. Diferenta intre cele conditii consta in modul de acordare a stagiului potential. Astfel dv avand stagiul de cotizare intre 11 si 22 ani vi se acorda stagiu potential de la stagiu de 15 ani pana la obtinerea stagiului de 22 ani, cu ajutorul perioadei cat sunteti in pensie de invaliditate considerat stagiu asimilat.
Pentru a cere pensie de invaliditate trebuie sa va prezentati la Casa de Pensii unde trebuie sa depuneti o cerere de prezentare in fata comisiei de expertiza in vederea incadrarii intr-un grad de invaliditate.
La comisia de expertiza trebuie sa demonstrati cu actele pe care le aveti ca aveti o afectiune ce va afecteaza capacitatea de munca. Medicul de la comisia de expertiza va consulta si va fixeaza un program de recuperare de maximum 90 zile sau va incadreaza direct intr-un grad de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1