Subiect "pensie pe caz de boala" Deschis de Constantin Galie la data: 02/12/2009 4:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie pe caz de boala
Scris de: Constantin Galie la data: 02/12/2009 4:43am
Gen:M
Data nasterii:02.07.1952
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:absolvent ASE-4 ani si stagiul militar 6 luni.
Intrebare:In urma unei probleme de sanatate as dori sa ma pensionez pe caz de boala. Pentru a lua decizia corecta, sunt interesat de cuantumul pensiei pe care o pot obtine. Ma puteti ajuta?

Multumesc!
Re: pensie pe caz de boala
Scris de: la pensie la data: 02/12/2009 1:50pm
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei dv de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta din 02 iulie 2017 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Stagiul militar si pentru cursuri universitare se considera stagii asimilate si se adauga la stagiul de cotizare rezultand un stagiu total de 36 ani si 6 luni.
In cazul dv care depasiti stagiul complet de cotizare pensia de invaliditate se calculeaza identic cu pensia la limita de varsta.
Daca vreti sa va calculati pensia de invaliditate cu programul de “Calcul pensie” de pe site-ul nostru trebuie sa culegeti toate datele necesare(salarii si sporuri avute pe toata perioada de cotizare) dupa care procedati astfel:
De pe pagina principala se apasa pe butonul Inregistrare din coltul din dreapta sus. In fereastra care se deschide completati Email si Parola si apasati pe butonul Cont nou. In fereastra care se deschide completati Email, Parola si Confirmare Parola si apasati pe inregistrare. Dupa aceasta intrati intr-o fereastra numita Program gratuit de calculare pensie si apasati pe butonul Adauga persoana si intrand intr-o fereastra cu date personale completati datele cerute. Atentie la data de iesire la pensie unde trebuie trecuta cea pentru limita de varsta iar cea de incepere a activitatii trebuie trecuta dupa caz data inceperii facultatii sau a stagiului militar daca este cazul si acestea sunt anterioare. Dupa aceasta apasati butonul Continuati si se intra in pagina cu datele pentru primul an. Aici cititi legenda pentru completarea coloanei de cod. Completati an cu an salariile si sporurile avute. Este bine sa cititi in prealabil Erori comise la utilizare programului de pe Forum pentru a fi evitate.
Pentru reintrare in program (Logare) dupa completarea casetelor Email si Parola nu mai apasati Cont nou ci Logare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1