Subiect "pensii" Deschis de felicia cucos la data: 04/24/2014 9:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensii
Scris de: felicia cucos la data: 04/24/2014 9:17am
Gen:f
Data nasterii:11 dec 1958
Stagiul de cotizare:35
Alte date:lucrez din 1977 sept 10 grupa a2 a de doua ori somaj si 2 ani am avut ordonanta cu tot cu somaj eu trebuie sa merg la casa pensiei ca eu mai cred ca am 37 de ani de munca ,am stat acasa perioada de la somaj si ordonanta ,adeverinta de la actualul loc de munca cand o iau de la firma in ultima zi de munca sau cand pun dosarul si astept decizia de pensie anticipata partiala? si tebuie sa scot si celelalte adeverinte sa le pun la dosar,cu perioadele de munca lucrate ,am cartea de munca pina in 2010,pina sau scos cartile de munca, . se poate sa-mi spuneti cu cat as iesi ca pensie anticipata partiala in 11 martie 2015 la 56 de ani si 3 luni, cat va fi pensia lunara aproximativ cu diminuare de 27%.? acum eu am salarul net in mana 630 lei si brut 800 lei .si mai am o intrebare ,,nu pot iesi la pensie anticipata partiala la 55 de ani? daca se poate care sunt diminuarile as vrea sa stiu .! eu va multumesc mult .si va rog sa ma iertati ca va intreb despre problemele mele ptr a iesi la pensie. multumesc.
Intrebare:
Re: pensii
Scris de: la pensie la data: 04/26/2014 6:57am
Am raspuns la unele intrebari pe care le repetati :
La depunerea dosarului de pensie nu este obligatorie depunerea dovezii de incetarea a activitatii ci daca angajatorul este de acord puteti lucra pana la primirea deciziei de pensie anticipata partiala.
Nu puteti obtine pensie anticipata partiala inainte de varsta de 56 ani si 3 luni pentruca aceasta se poate obtine cu o anticipare de 5 ani fata de varsta standard de pensionare care la dv este de 61 ani si 3 luni si anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca.
Nu putem sa va apreciem pensia pentruca ea nu depinde numai de ultimile salarii ci de toate veniturile realizate de dv pe ntoata perioada de cotizare.
Daca aveti datele necesare puteti face un calcul estimativ al pensiei cu ajutorul programului de calcul de pe site.
Inainte de utilizarea programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/logare.php
Daca aveti dificultati in folosirea programului reveniti si va vom ajuta.
Dupa terminarea introducerii datelor reveniti pentru verificarea corectitudinii datelor introduse si corectiile care trebuie facute la rezultatul iesit din calcul,
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1